25 / 04 / 2024

2020'de e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgisi sorgulandı!

2020'de e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgisi sorgulandı!

Geçtiğimiz yıl e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgi sorgulaması yapıldı. Tapu sorgulaması en çok İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapıldı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüi 2020'de vatandaşlar, kamu ve özel kuruluşlar tarafından, e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgisi sorgulandığını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Genel Müdürlük tarafından Türkiye genelinde, mülkiyet bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarılıp, her türlü sorgulamanın yapılabilmesi amacıyla hayata geçirilen e-Devlet projelerinden biri olan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. 

2020 de e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgisi sorgulandı!

Tapu sorgulama ile ilgili işlemlerin hızlı, güncel ve güvenilir şekilde yapılabilmesi için hayata geçirilen TAKBİS ile aynı zamanda her türlü şahıs ve kamu taşınmazlarının kontrolleri ve takibi sağlanıyor.

Koronavirüs salgını, kamu binalarına gitmeyi tercih etmeyenleri, tapu işlemlerini gerçekleştirmek için de dijital ortama yöneltti. Kullanıcılar, geçen sene Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün e-Devlet üzerinden verdiği hizmetle tapu bilgilerine online erişti. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2020'de e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgisi sorgulandı. Tapu bilgileri, vatandaşlar, kamu ve özel kuruluşlar tarafından en çok İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de araştırıldı.

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!


 


Geri Dön