28 / 03 / 2024

İstanbul esnafı kira yardımı

İstanbul esnafı kira yardımı

İstanbul Planlama Ajansı'ndan tarafından yayınlanan "İstanbul’da Pandemi Döneminde Mahalle Esnafı Araştırması"na göre; İstanbul'da esnafın yüzde 92.6'sının kira, fatura ve işçi ücreti gibi sabit işletme giderlerini karşılamakta sıkıntı yaşadığı belirtildi. 

İstanbul'da kiralar bir maaş kadar oldu! Kimse bir yerden dönmüyor! Ev sahibi kirasından, kiracı lüksünden vazgeçmiyor!

İstanbul'da kira bedelleri  gündemden düşmüyor. Her geçen gün artan kira bedelleri ile vatandaş adeta köşeye sıkışmış durumda. İstanbul'da 35 yaşında 3 beyaz yakalılar aynı evde yaşamaz zorunda kalıyor.

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?

Manhattan'daki ve İstanbul'daki kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yaptığı "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" açıklamasından sonra gündeme geldi. Peki fark ne kadar? İşte ayrıntılar...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

İstanbul'da kiralar yüzde 701 arttı: Megakentten göç artıyor! İşte konut sorununun çözümü için 11 öneri...

İstanbul’daki kira ücretleri, tersine göçün en önemli sebepleri arasına yerleşti. Evden çıkmak zorunda bırakılan kiracılar yeni ev bulamadıkları için megakentten göç hızlandı. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? İşte 11 öneri...

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre, metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor. İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları...

Taksicilere 51,52'lik zam az geldi: Kendi tarifelerini uygulama kararı aldılar

İstanbul'da taksilere yapılan yüzde 51,52'lik zammı taksiciler beğenmedi ve İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin karar vereceği zammı uygulama kararı aldı. İşte detaylar...

Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

500 bin evin boş tutulması İstanbul'da kira fiyatlarının aşırı artmasına neden olan unsurlardan biri. Yatırımcıların, yabancıların veya gurbetçilerin aldığı evler boş tutulduğu için talep sorununu beraberinde getiriyor. Hayalet ev olarak adlandırılan bu evler, kira fiyatlarının artmasına neden oluyo

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

Mega kent olan İstanbul'da kira sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. İBB, sığınmacıların bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını rakamlar ile duyurdu. İşte rakamlar!

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Deprem sonrası İstanbul'da kiralar uçtu! Bu ilçelere giden boş dönüyor

Deprem felaketinin ardından İstanbul'da kira fiyatları arttı. Endeksa'nın yaptığı çalışmaya göre; şubat ayında kira değeri en fazla artan ilçeler Şile, Beşiktaş, Ataşehir ve Ümraniye olurken en az artış görülen ilçeler Avcılar, Beyoğlu ve Bahçelievler olarak karşımıza çıkıyor.

İstanbul esnafı kira yardımı Haberi

İstanbul esnafı kira yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul İstatistik Ofisi'nin, İstanbul'da 39 ilçede faaliyet gösteren berber, kuaför, kırtasiye, terzi, kuru temizleme, restoran ve kafe işletmecilerinden oluşan 702 mahalle esnafıyla görüşerek hazırladığı “İstanbul'da Pandemi Döneminde Mahalle Esnafı Araştırması” yayınlandı.

KUAFÖR MÜŞTERİSİ YÜZDE 55 AZALDI 

Sözcü'de yer alan habere göre; koronavirüs salgını öncesinde berber ve kuaförlerin yüzde 20.4'ü tek başına çalışırken pandemi döneminde bu oran yüzde 41.9'a çıktı. Günlük ortalama müşteri sayısında yüzde 55 azalma gerçekleşti. Yüzde 92.6'sı kira, fatura ve işçi ücreti gibi sabit işletme giderlerini karşılamakta zorluk çekiyor.

GELİR YÜZDE 97.6 AZALDI 

Terzilerin aylık ortalama müşteri sayıları, yüzde 80.5 oranında azalma yaşadı. Pandemi döneminde terzilerinin yüzde 99.3'ünün gelirleri düştü; ortalama gelir kaybı ise yüzde 70.7 oldu. Yüzde...