29 / 03 / 2024

istanbul iline bağlı adalar listesi

istanbul iline bağlı adalar listesi

Adalar, İstanbul'un, Marmara Denizi'nin kuzeydoğusunda ve Kocaeli Yarımadası'nın Bostancı'dan Kartal'a kadar uzanan güney kıyıları karşısında yer alan adalardan oluşan ilçedir. Peki İstanbul'da kaç tane ada var?

İstanbul'a bağlı adalar!

Adalar, İstanbul'un, Marmara Denizi'nin kuzeydoğusunda ve Kocaeli Yarımadası'nın Bostancı'dan Kartal'a kadar uzanan güney kıyıları karşısında yer alıyor. Peki İstanbul'da kaç tane ada var? İşte İstanbul'a bağlı adalar...

Nivo İstanbul teslimleri başlıyor!

Leed Gold sertifikası standartlarına uygun olarak inşa edilen Nivo İstanbul’da teslimler başlıyor. Proje 3 blok home-ofis, 2 blok konut ve cadde alışveriş merkeziyle binlerce kişiyi ağırlayacak...

İstanbul 216 Konutları 2. Etap'ta yaşam 1 Mayıs'ta başlıyor!

Toplam 1.144 dairenin yer aldığı İstanbul 216 Konutları projesinin 2. etabında teslimler 1 Mayıs'ta başlıyor...

Piyalepaşa İstanbul'da yaşam başlıyor!

Polat bünyesindeki Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından Beyoğlu'nda hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul'da yaşam başlıyor. Projede kişiye özel esnek ödeme seçenekleri sunuluyor..

Vira İstanbul'da teslimler başlıyor!

Gül Proje- Beylikdüzü Belediyesi ortaklığıyla inşa edilen Vira İstanbul'da yaşam Ağustos ayında başlıyor. Projede peşin alımlarda 230 bin liradan başlayan fiyatlar sunuluyor..

Piyalepaşa İstanbul'da Haziran'da yaşam başlıyor!

760 konut ve 190 rezidansın yanı sıra ofis, otel ve Alışveriş Sokağı’nın (AVS) bulunan Piyalepaşa İstanbul’da ilk etap teslimleri Haziran ayında başlıyor..

TOKİ İstanbul Kayaşehir başvuruları 2 Nisan'da başlıyor!

TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir'de hayata geçirdiği 605 konut için başvuru dönemi 2 Nisan'da başlıyor. Projeden 160 bin TL'ye konut sahibi olmak mümkün.

West Side İstanbul’da son etap teslimleri başlıyor!

Konumu ve konforuyla Beylikdüzü’nün en değerli projesi olarak tanıtılan Westside İstanbul’da iki etap teslimleri başladı. Ekim 2018 itibariyle de son etapta yaşam başlıyor. 

3. İstanbul Başakşehir'de bahar kampanyası başlıyor!

İlk iki etabının yüzde 70'i satılan 3. İstanbul Başakşehir'de bahar kampanyası başlıyor. Emlakkulisi.com olarak Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal ile bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...

Başbakan Yıldırım: Kanal İstanbul'a bu yıl içinde başlıyoruz!

Başbakan Yıldırım, "Nihayet İstanbul'un çılgın projesi, Kanal İstanbul'a da bu yıl içinde başlıyoruz." dedi.

Ahes Misal İstanbul fiyatları 340 bin TL'den başlıyor!

Ahes Misal İstanbul projesi Süleyman Ekşi İnşaat tarafından İstanbul Gaziosmanpaşa'da inşa ediliyor. Projede konut fiyatları 340 bin TL'den başlıyor...

Kanal İstanbul'da deniz incelemesi başlıyor!

Gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesinde deniz incelemesi başlıyor. Proje kapsamında Karadeniz ve Marmara denizine şamandıralar yerleştiriliyor.

Vira İstanbul teslimleri Ocak 2018'de başlıyor! 280 bin TL'ye!

Vira İstanbul Evleri projesinde dairelerin fiyatları minimum 280 bin TL'den başlıyor. 17 blok olarak inşa edilen projede daireler Ocak 2018'de sahiplerine teslim edilecek...

istanbul iline bağlı adalar listesi Haberi

istanbul iline bağlı adalar listesi

İstanbul'da kaç tane ada var?

Adalar, İstanbul'un, Marmara Denizi'nin kuzeydoğusunda ve Kocaeli Yarımadası'nın Bostancı'dan Kartal'a kadar uzanan güney kıyıları karşısında yer alan irili ufaklı adalardan  oluşan ilçedir. Peki İstanbul'da kaç tane ada var?


İstanbul adalar isimleri

Büyükada, 

Heybeliada, 

Burgazada, 

Kınalıada, 

Sedefadası, 

Sivriada, 

Yassıada, 

Kaşık Adası,

Tavşan Adası.


Adalar İlçesinin merkezi Büyükada olup, ilçe 5 mahalleden oluşmaktadır; Büyükada'daki Maden ve Nizam mahalleleri, Kınalıada, Burgazada, Heybeliada. 2013 ADNKS verilerine göre nüfusu 16.166'dır.


Heybeliada, İstanbul Prens Adalarının en yeşil adasıdır. Eski adı Yunanca bakır anlamına gelen Halki'dir.


En yükseği 140 metreye yaklaşan dört tepesi vardır. Heybeli yaz-kış nüfusunun en kalabalık, gidiş-gelişin en yoğun olduğu ikinci adadır.


İskeleden inilince solda Deniz Lisesi ve ona bağlı binalar uzanır. Bu binaların arasından geçilerek arkada, Çam Limanı tarafında, şu an faliyeti olmayan Sanatoryum’a gidilir.


Burgaz Adası, ; İstanbul (Prens) Adaları'nın büyüklük olarak...