19 / 04 / 2024

istanbul imar yasası

istanbul imar yasası

Yerel yönetim yasa taslağı yönetimden imara ulaşımdan mimariye kadar bir çok değişikliği öngörüyor. Yeni yasa taslağını, uzmanlar ve siyasetçiler yorumladı. İşte o haber...

Yerel yönetim yasası değişiyor!

AKP'nin hazırladığı yerel yönetim yasa taslağı yönetimden imara ulaşımdan mimariye kadar bir çok değişikliği öngörüyor.

İmar yasası mağdurlarından son dakika açıklaması: Sözler tutulmadı! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) üyeleri, yasanın yanlış uygulanması sebebiyle mağdur olduklarını sık sık dile getiriyor. Mağdurlardan bir son dakika açıklaması geldi. 

İmar yasası mağdurlarından 'Seçimlerden önce yıkımlar durdurulsun' talebi!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, son günlerde yapı kayıt belgesi ile ilgili yaşanan mağduriyetlere ilişkin açıklama yaptı. Seçimlerden önce yıkımların durdurulmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

İmar yasasına takılanlar 'Yapı kayıt mağduriyeti bitsin' diyor! İşte hükümetten beklentiler! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, yapı kayıt mağduriyeti ile ilgili hükümetten talep edilenleri tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları konuya ilişkin neler diyor? İşte mağdurların yorumları...

İmar yasası mağdurları: Plansız alanlarda 1-2 katlı, 200 metrekareyi aşmayan evlere izin verilsin!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) taleplerini tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları nasıl bir düzenleme bekliyor? 

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

İstanbul’da 13 bin hektarlık alanın imar planı bitirildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir genelindeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözüme kavuşması amacıyla “imar planlama” çalışmasını hayata geçirdi. İstanbul'un 21 ilçesinde 3 milyon nüfusu etkileyen alanda çalışmalar yapıldı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan imar yasası için çağrı!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, imar yasasının değiştirilmesi gerektiğini dile getirerek  "Kent Planlama Yasası" çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Kanal İstanbul projesinde imar planı değişikliği!

Kanal İstanbul'un Marmara Denizi'nden giriş noktası olan Küçükçekme Gölü’nün kıyısında Avcılar Firuzköy'de yer alan 1.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planlarında dikkat çekici bir gelişme meydana geldi. 

Kanal İstanbul imar planı değişikliği askıda!

Kanal İstanbul Projesine ilişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Revizyon UİP Askı İtirazları Kapsamında Yapılan 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıktı

Kanal İstanbul'un imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulması planlanan Yenişehir için hazırladığı imar planlarını yapılan itirazlar sonrasında değiştirme kararı aldı. 

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

istanbul imar yasası Haberi

istanbul imar yasası

Şubat ayında TBMM Genel Kurulu gündemine gelmesi planlanan Yerel Yönetimler Yasa Taslağı’nın basına yansıyan taslağa göre, onaylandığında büyükşehir belediye başkanlıkları ve meclislerinin birçok kritik yetkisi valiliklere tahsis edilecek.

61 maddelik taslak çalışması kapsamında, belediye başkanlarının izninin olmadığı büyük çaplı kentsel projelerin valilikler eliyle yaptırılabilmesi ve giderlerinin de belediye kaynaklarından karşılanması amaçlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin protokolünden çekildiğini açıkladığı Kanal İstanbul gibi şehrin genelini ilgilendiren projelerde karar yetkisi büyükşehir belediyelerden alınacak.

Yaklaşan yerel yönetim reformunun farklı boyutlarını siyasetçiler ve konunun uzmanları anlattı:

“Dolaylı kayyum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, düzenleme kapsamında “tüm belediyelere dolaylı kayyum atanacak; seçilmiş belediye başkanlarını yetkileri atanmış memurlara verilecek, seçmen iradesi yok sayılacak” şeklinde konuşuyor:

Euronews Türkçe’den Menekşe Tokyay'ın haberine göre, önemli açıklamalar yapan Tekin, “Yasanın bu haline bakıldığında,...