26 / 04 / 2024

İstanbul Kapıkule yüksek hızlı tren projesi son durum

İstanbul Kapıkule yüksek hızlı tren projesi son durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada İstanbul-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin temelini 3 Mayıs tarihinde atacaklarını söyledi.

Çiftçiye erken emeklilik müjdesi! Yüzde 20 daha yüksek maaşla yeni emeklilik reformu kapıda!

Milyonlarca vatandaşı sevindiren Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) yasasının ardından çiftçiler için de yüzde 20 daha yüksek maaşla yeni emeklilik reformu kapıda. Peki çiftçiler erken emekli olmak için neler yapmalı? İşte detaylar...

Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023...

Altın fiyatları yeni yılın ilk gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023 altın fiyatları...

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

2022'yle beraber yüzde 40-60 oranında artan site aidatları yönetimleri ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) İstanbul'da en yüksek aidat tutarlarının Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olduğunu belirtti.

Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Avrupa ülkeleri ile Türkiye'nin büyük standartlı demir yolu bağlantısına katkı sağlayacak Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin ilk etap çalışması tamamlandı.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Merakla beklenen Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının Çerkezköy-Kapıkule kısmındaki çalışmaların yüzde 50 'si tamamlandı.

İstanbul'daki en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan 'İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 Üçüncü Çeyrek Raporu' yayınlandı. Rapora göre, İstanbul'da en yüksek kira istenilen yer MİA’da yer alan Levent oldu. 

Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin yüzde 47'si tamamlandı! 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki mesafe arasını 3.5 saate düşerecek projenin yüzde 47's, tamamlandı. 

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutlardaki aidatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgını sürecinde de aidat ödemeleri devam etti. Peki İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında son durum ne?

İnşaatı hız kesmeden devam eden Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında son durum ne? İşte beklenen projedeki son gelişmeler...

İstanbul'da en yüksek kirayı kimler ödüyor?

İstanbul ilinde en yüksek kirayı ortalama 2 bin 215 Türk Lirası olarak Giresunlular ödüyor, Giresunluları 2 bin Türk Lirası'yla Sivaslılar izliyor. Peki en az kirayı kimler ödüyor?

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 32'si tamamlandı!

Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak "Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin yüzde 32'si tamamlandı...

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Halkalı-Kapıkule YHT projesinin maliyeti 2.5 katına mı çıkarıldı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Halkalı-Kapıkule YHT’deki maliyet artışıyla beraber projeye firmalardan talebin yüksek olacağını belirtti. Akın, projedeki maliyet artışının Kanal İstanbul güzergâhıyla kesişmesi olduğunu söyledi.

İstanbul Kapıkule yüksek hızlı tren projesi son durum Haberi

İstanbul Kapıkule yüksek hızlı tren projesi son durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmeler yaptı.

Bakanlık olarak planladıkları projeleri zamanında hizmete açmak için programlarını yaptıklarını söyleyen Turhan, "Projelerimizde şu an bir durgunluk yok. Biz bugüne kadar yatırımlarımızı ağırlıklı olarak ülkemizin acil ulaşım ihtiyaçlarını gidermek, hizmetleri bir an önce gerçekleştirmek için ülkenin tüm sathında kara ve demir yolu altyapısını iyileştirerek yaptık." dedi.

Turhan, Türkiye'deki ulusal ve uluslararası ulaşım hareketinin ağırlıklı olarak doğu-batı koridoru üzerinde gerçekleştiğini belirterek bu koridor üzerinde bulunan Cumhuriyet tarihinde yapılmış ve atıl kalmış demir yollarının da tamamını iyileştirdiklerini dile getirdi.

- "Demir yolu altyapısının yüzde 45'i elektrikli ve sinyalli"

Demir yollarının kapasitesinin daha da artırılması için elektrik, sinyalizasyon ve iletişim altyapısını tesis ederek daha güvenli ve konforlu hale getirdiklerini...