27 / 04 / 2024

Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Avrupa ülkeleri ile Türkiye'nin büyük standartlı demir yolu bağlantısına katkı sağlayacak Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin ilk etap çalışması tamamlandı.



Türkiye ile Avrupa'nın demir yolu bağlantısına katkı sağlayacak Halkalı-Kapıkule Demir Yolu projesinin ilk etabı tamamlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2019 yılının Haziran ayında inşaatına başlanan Çerkezköy-Kapıkule hattının yüzde 50'si tamamlanırken altyapı çalışmalarının ise yüzde 71'i tamamlandı.

Ray döşemelerinin başlatıldığı projede şimdiye kadar 52 kilometre hat serimi gerçekleşti. Hat serimi yapılan alanlarda makineli ayarlama işlemleri devam ediyor. Sinyalli ve elektrifikasyonlu özellikte tasarlanan hattın Edirne merkezindeki viyadük yapımı ise Tunca Nehri kenarındaki şantiyede sürdürülüyor.

Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50 si tamamlandı!

153 kilometre uzunluğundaki çift hatlı projede yer alan  59 üst geçit,53 alt geçit,2 tünel,16 demir yolu köprüsü, 194 menfez ve 3 viyadüğün yapım çalışmaları devam ediyor.

Çevresel önlemlerin dikkate alınarak sürsürüldüğü  projede, hat güzergahı alanındaki organik toprağın zarar almadan tekrar kullanılması, ses perdesi imalatı ve yaban hayatı için geçişler yapılmasına özen gösteriliyor.

Yaklaşık 3 bin kişinin görev aldığı Çerkezköy-Kapıkule hattının 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50 si tamamlandı!

Mesafeler kısalacak

Yapımı devam eden proje sayesinde İstanbul-Edirne arası mesafenin kısalması planlanıyor.

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ı birbirine bağlayan projede Halkalı-Kapıkule arasındaki mesafelerde değişiklik olacak.

Projenin tamamlanması ile Halkalı-Kapıkule arasında ulaşım saatleri şu şekilde olacak;" yük trenleri için seyahat süresi 8 saatten 3,5 saate, yolcu trenleri için ise 3,5 saatten 1 saat 35 dakikaya düşecek".

Mevcut hat kapasitesi artacak!

Halkalı-Kapıkule hattında taşınan yükün senelik '1,53 milyon tondan 9,6 milyon tona ulaşması', yolcu sayısının ise senelik 600 binden 3,4 milyona yükseltilmesi planlanıyor.

İstanbul-Lüleburgaz arası hızlı trenle 45 dakikaya düşüyor!

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında son durum ne?


Geri Dön