26 / 04 / 2024

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı!

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı!

Samsun İlkadım'a bağlı Kıran Mahallesi'nde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm 2.Etap Projesi’nde inşaat çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı.



Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile beraber gerçekleştirdiği Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm 2.Etap Projesi'nde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; rezerv alanı ilan edilen bölgede çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı.

KIRAN'A MODERN YAŞAM ALANI

Depreme dayanıklı 1404 konut ve 37 işyerinden meydana gelen 2022 senesi sonunda tamamlanacak. Bölgede 3 bin metrekare büyüklüğünde bir de cami yapılacak. Toplamda 201 bin 473 metrekarelik alanın üzerinde inşa edilen projenin 20 bin 897 metrekaresi ise yeşil alan olacak. Projenin bitmesiyle Kıran Mahallesi, ihtiyaç duyulan tüm sosyal donatı unsurlarıyla modern yaşam alanına dönüşecek.

Samsun İlkadım da kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 50 si tamamlandı!

Çevreci proje inşa edilecek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kentsel dönüşüm ile birlikte Samsun’umuz hak ettiği çağdaş, modern, planlı ve mutlu insanların yaşadığı bir şehir haline dönüşüyor. Kentsel Dönüşüm çalışmalarının devam ettiği yerlerden biri de Kıran Mahallesi. Birinci etabın tamamlanmasının ardından hemen işe koyulduk ve ikinci etap başlamıştı. Şu anda çalışmaların yarısı bitti. Konutlar arazinin ve kentin siluetini bozmayacak şekilde hızla yükseliyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte İlkadım yeni ve farklı bir vizyona kavuşacak. Burada 85, 95, 100, 115, 120, 127 ve 145 metrekare büyüklüğünde 2+1 ve 3+1 daireler olacak. Çevreci proje olması hususunda da büyük hassasiyetler gösterdik. 20 bin 897 metrekare yeşil alan olacak" dedi.

Samsun İlkadım da kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 50 si tamamlandı!

Yarınlar inşa ediliyor

Kentsel dönüşümü yalnızca depreme dayanıklı konutların yapılması yeni ve planlı şehirleşme olarak görmediklerini de belirten Başkan Demir, şunları söyled:: "Samsun’da kaydedilen gelişme, gerçekten de şehrin tarihine geçecek nitelikte. Sadece kentsel dönüşüm alanında yaptığımız ve yürüttüğümüz çalışmalar, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet vizyonunu ortaya koyması açısından önemli bir ölçüdür. Gerek kendi imkânlarımız gerekse Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve  TOKİ  işbirliği ile Samsun'un dört bir yanını modernize ediyor, sağlam ve dayanıklı yapılar inşa ederek, şehrimizin yarınlarını inşa ediyoruz. En önemlisi de, bu süreci ‘yerinde dönüşüm’ modeliyle yönetiyoruz. Çünkü biz kentsel dönüşüme sadece yıkım ve mekânsal yenilenme olarak bakmıyoruz. Milletimizden aldığımız güçle insanımızın daha mutlu olması, çocukların daha güzel yarınlarda büyümesi için çalışıyoruz. Yaptığımız her projede bizlere desteğini esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan’a, tüm milletvekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum."

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm kararı!

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüme tam gaz devam!


Geri Dön