25 / 04 / 2024

19 Mayıs Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

19 Mayıs Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

19 Mayıs Barajı'nda, barajın gövde inşaat çalışmaları, sulama şebekeleri ve içme suyu tesislerinin proje çalışmaları da hızla devam ediyor. Baraj inşaatının yüzde 50'si tamamlandı.



5 ilde faaliyet gösteren Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü 2015 faaliyet raporunu açıkladı

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nün 2015 yatırımları içinde Samsun Bafra, Çarşamba, Vezirköprü, Ladik İbi ve Havza Ovaları Sulamaları ile 19 Mayıs Barajı, Amasya'da Geldingen Ovası Sulaması, Aydınca Barajı, Tokat'ta Turhal Barajı, Alpu Barajı ve Sulaması, Güzelce Barajı Sulaması, Sinop'ta Sinop İçme Suyu Projesi, Saraydüzü Barajı Sulaması, Ordu ilinde ise Ordu İçme suyu Projeleri yer aldı. DSİ 7 Bölge Müdürlüğü, 2015'te Samsun için büyük önem taşıyan Bafra Ovası Sol Sahil Sulaması inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. Bafra Ovası Sol Sahil Sulaması ile önceki yıllarda toplam 80 bin dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. 2015'te 42 bin dekar daha tarım arazisi sulamaya açılarak toplam sulanan arazi 122 bin dekara ulaştı. Böylece, Bafra Ovası'nda sulamaya açılan toplam alan yaklaşık 250 bin dekara ulaştı. Bafra Ovası Projesi muhtevasında yer alan Kızılırmak Islahı bitme aşamasına getirildi. Çarşamba Ovası Sağ ve Sol Sahil Drenajı ikmal inşaatında toplam 160 bin dekarlık tarım arazisinin drenajı bitirildi. İnşaatlar ödenekleri ölçüsünde devam ediyor. Yeşilırmak Islahı inşaatı da 2015 içinde ihale edilerek çalışmalara başlandı. 19 Mayıs Barajı'nda, barajın gövde inşaat çalışmaları, sulama şebekeleri ve içme suyu tesislerinin proje çalışmaları da hızla devam ediyor. Baraj inşaatının yüzde 50'si tamamlandı. 2016 sonunda baraj bitme aşamasına getirilecek. Ladik İbi ve Havza Ovaları Sulaması İnşaatı'nda ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor. Ladik Göleti ve Sulaması ile Fındıcak Göleti ve Sulaması 2016 sonunda tamamlanıp hizmete alınacak. 


93 İHALE GERÇEKLEŞTİ

2015 ihale programında yer alan 122 adet işin 93 adedinin ihalesi gerçekleştirildi. Bunların içinde Vezirköprü sulaması ikinci kısım inşaatı, Alpu Barajı Sulaması, Güzelce Barajı Sulaması, Yeşilırmak Islahı, Sinop Gerze İçme Suyu İshale Hattı var. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü yatırım faaliyetleri kapsamında yer alan 17 adet gölet projesinden 11'inin inşaatı devam ediyor. 6 adedinin ihalesi 2016 içinde yapılacak. 


Sabah


Geri Dön