25 / 04 / 2024

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Merakla beklenen Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının Çerkezköy-Kapıkule kısmındaki çalışmaların yüzde 50 'si tamamlandı.



Merakla beklenen "Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi" kapsamında inşaatı devam eden Çerkezköy-Kapıkule hattında devam eden çalışmaların yüzde 50’sine yakın kısmı tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, inşaatına 2019'da başlanan proje dahilinde inşası devam eden Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmalar sürüyor. 153 kilometre uzunluğa sahip çift hatlı projede bulunan 16 demir yolu köprüsü, 59 üst geçit, 53 alt geçit, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadüğün inşaatı sürüyor.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 50 si tamamlandı!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, merakla beklenen projenin şantiyesinde incelemeler yatı. Belgin İba, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, toplam uzunluğu 229 kilometre şeklinde belirlenen Çerkezköy-Kapıkule arasındaki 153 kilometrelik bölümün yaklaşık olarak yüzde 50’sinin tamamlandığını söyledi.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 50 si tamamlandı!

Merakla beklenen Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattı tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arası trenle seyahatin süresi 4 saatten 1,5 saate ineceğini, yük taşıma süresi 6,5 saatten 2,5 saate düşeceğinin dile getiren Belgin İba, şunları kaydetti:

"Tamamen çevre dostu olarak devam eden projemizde ilk günden itibaren doğal yaşama saygı duyularak canlılara zarar vermeden çalışılıyor. Demir yolu projemiz Avrupa’yı Asya’ya bağlayan konumu nedeniyle özellikle ticaretin odak noktası olacak sadece Edirne'ye değil bölgeye de Türkiye'ye de katma değer sağlayacak ekonomik, sosyal, kültürel gelişimi de destekleyecektir. Projemiz bittiğinde trenlerimiz çok daha hızlı olacak."

 

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında hafriyatlar meclis gündeminde!


Geri Dön