24 / 04 / 2024

İstanbul konut satışları 2020

İstanbul konut satışları 2020

Nevita tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul, konutta henüz istenilen değere ulaşılmamış olması sebebiyle yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor

Bu ilçelerde ev fiyatları 2 katına çıktı!

İstanbul’da konut sektöründeki son durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Yüksek Mimar Mustafa Fatih Demir, konut alırken vatandaşın alt yapısı güçlü ilçeleri tercih ettiğini anlattı. Demir, “Konut satış fiyatlarının en fazla artış gösterdiği ilçeler arasında Beykoz ve Başakşehir geliyor'' dedi.

İstanbul konut satışlarıyla rating sıralamasında birinci!

Her ay şehirlerin sıralama oranlarını açıklayan GABORAS, şehirlerin finansal, demografik ve teknik veri başlıklarında 140 gösterge üzerinden ilk değerlendirmeleri bitirdi. Buna göre 30 büyük şehir arasında İstanbul 73 puan ile ilk sırada yer alırken, Samsun 32 puanla sonuncu sırada oldu.

İstanbul'da konut fiyatları arttı! 63 bin 759 konut satıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstatistik Ofisi tarafından İstanbul'a ilişkin konut piyasasının analiz edildiği Nisan 2020 Konut Piyasası raporu yayınlandı. Raporda, İstanbul'da 2020'nin ilk çeyreğinde 63 bin 759 konut satıldığı belirtildi...

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

İstanbul'da beklenen deprem konut satışlarını vurdu! 

Kahramanmaraş depremlerinden sonra yabancıya konut satışlarında düşüş yaşandı. Özellikle satışlarda en büyük darbeyi İstanbul aldı. Uzmanlar gerilemedeki unsurlardan ilkinin kentte beklenen büyük deprem olduğuna işaret etti.

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut satışları yüzde 47 düştü!

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre, Ocak – Nisan döneminde Türkiye’de toplam 368 bin 867 konutun satışı gerçekleşti. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da konut satışlarının yüzde 47 düştüğü görüldü.

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

Konut satışları yüzde 18 azaldı! Şubat 2023'te 80 bin 31 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 18,0 azaldı ve 80 bin 31 oldu. Konut satışlarında mega kent İstanbul 14 bin 980 konut satışı ve yüzde 18,7 ile en yüksek paya sahip oldu.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

2021'in ilk çeyreğinde konut satışları ne oldu?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı 1. çeyrek konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte en fazla konut satışının İstanbul'da yaşandığını belirtti.

İstanbul'da konut satışları yüzde 11,5’lik artışla 265 bine çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, Ocak 2021 konut piyasası verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da 2020'de konut satışları bir önceki seneye göre yüzde 11,5 arttı ve 265 bine ulaştı. İstanbul harici illerde toplam konut satışları da 1 milyon 234 bine ulaştı.

İstanbul'da ikinci el konut satışları yüzde 2.6 arttı!

İstanbul'da Ekim ayında ikinci el konut satışlarında yüzde 2.6 artış yaşandı.  Ay genelinde 22 bin 270 konut satışı gerçekleşti.

Konut satışlarında son 5 yılın rekoru!

İstanbul’da, Haziran ayında 28 bin 799 konut satışı gerçekleşti. Konut satışlarında, Mayıs ayına göre yüzde 277, bir önceki yılın Haziran ayına göre ise yüzde 186 artış yaşandı.

İstanbul konut satışları 2020 Haberi

İstanbul konut satışları 2020

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından yapılan araştırmaya göre, mega kent İstanbul, ortalama konut metrekare fiyatı itibarıyla Avrupa'daki metropoller arasında en cazip kent olarak ön plana çıkıyor. 

Yapılan araştırmaya göre, son senelerde yabancıların konut alımında en çok tercih ettiği kentlerin başında gelen İstanbul, henüz istenilen değere ulaşılmamış olması nedeniyle yatırımcıları cezbetmeyi sürdürüyor.

Türkiye'de yabancıya satılan konutların yarısı İstanbul'da yapılırken yabancılar 2019 yılında 20 bin 857, salgına rağmen geçen senenin ocak-kasım döneminde de toplamda 16 bin 867 adet konut aldı.

Ulusal ve uluslararası alanda yatırım cazibesiyle ön plana çıkan İstanbul, yabancıya konut satışında da küresel kentler arasında hızla ilerliyor. Bu ilerlemede, şehrin Avrupa metropollerine göre henüz istenilen değere ulaşmamış olması büyük öneme sahip.

İstanbul'da konut satışında ortalama metrekare fiyatı 462 avro şeklinde ölçüldü. Bu rakam, Paris'te...