18 / 04 / 2024

istanbul marmaray projesi test sürüşleri

istanbul marmaray projesi test sürüşleri

Asrın projesi olarak adlandırılan Marmaray'da test sürüşleri başlıyor. İlk Marmaray vagonunun bugün tünellere indirilmesi ve 2 Ağustos'ta test sürüşünün başlaması beklenirken, Sirkeci Garı'nda bekletilen vagonlarda son kontroller yapılıyor.

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi İzmir'e turist çekecek!

İki kent arasını 3 saate düşürecek otoyol projesi, turizmcilere yeni bir fırsat kapısı açıyor. İzmirli turizmciler, İstanbul’u tercih eden turistin, günübirlik İzmir’e gelmesi için çalışma başlattı

20 soruda Resim İstanbul Orman projesi!

Resim İstanbul Orman projesi 28 blok halinde İstanbul Sancaktepe'de yükseliyor. İşte 20 soruda Resim İstanbul Orman projesi...

Kınaş Seyr-i İstanbul Topkapı projesi!

Kınaş İnşaat imzasını taşıyan Seyr-i İstanbul Topkapı projesi 500 bağımsız birimden meydana geliyor. Kınaş İnşaat Seyr-i İstanbul Topkapı projesinin lansmanı Şubat 2016 yılında yapılacak...

Vadi İstanbul Havaray projesi yolda!

Vadi İstanbul Havaray projesi Artaş - Aydınlı - Invest - AFK Adi Ortaklığı tarafından yapılacak. Vadi İstanbul Havaray projesinin uzunluğu 750 metre olarak belirlendi.

Hep İstanbul Tekfen projesi nerede?

Daire fiyatlarının 267 bin TL'den başladığı Hep İstanbul Tekfen Evleri'nin 2017 yılında teslim edilmesi öngörülüyor. Peki Hep İstanbul Tekfen projesi nerede?

2004 yılında Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış!

2004 yılında temeli atılacak Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış ve projede her detay üzerinde duruluyormuş. Kazı öncesinde Marmara'da yaşayan balık türünün yumurtlama ve göç mevsimi dahi tespit edilecekmiş.

Marmaray Projesi'nin ihalesi açıldı!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi açılmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

Marmaray banliyö hatlarına ek süre!

Marmaray Projesi kapsamında banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmasında Ulaştırma Bakanlığı ile İspanyol OHL- Dimetronic firmaları arasında görüşmelerin sona erdiği öğrenildi.

İn İstanbul Topkapı projesi!

İn İstanbul Topkapı projesi İş GYO ve Nef imzası ile inşa ediliyor.Yüzde 1 peşinatla konut sahibi olunabilen İnİstanbul Gala projesinde lansmana özel kampanyalar devam ediyor.

1999 yılında Marmaray için kredi bulunmuş!

1999 yılında Boğaz'a yapılması düşünülen Marmaray Projesi için Japonlar 1.2 milyar dolar (386 trilyon 400 milyar lira) kredi verecekmiş. Banliyö hatları ile istasyonların yapımı için de 1.1 milyar dolarlık kredi alınacakmış.

1998 yılında Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş!

1998 yılında İstanbul'da hayata geçirilmeye çalışılan Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş. Boğaz Demiryolu Tüp Tüneli ve 63 kilometrelik yüzeysel metronun yapımında Japon teknolojisi kullanılacakmış.

istanbul marmaray projesi test sürüşleri Haberi

istanbul marmaray projesi test sürüşleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet'in 90. yılı kutlamalarının yapılacağı 29 Ekim 2013 tarihinde resmen açacağı Marmaray projesinde test sürüşlerinin 2 Ağustos'ta başlaması bekleniyor. Sirkeci Garı'nda bekletilen vagonlarda son kontrolleri yapan yetkililer, bugün ilk vagonun tünele indirilmesini planlıyor.


Marmaray projesinin Ayrılıkçeşme'den Kazlıçeşme'ye kadar olan 13,6 kilometrelik bölümü tamamen yerin altından ve İstanbul Boğazı'nın tabanına yerleştirilen tüplerden oluşuyor. 'Asrın Projesi'' olarak nitelendirilen proje kapsamında, Eylül ayından itibaren kazalara karşı olası senaryolar test edilecek. Marmaray vagonlarıyla günde ortalama 1 milyon 200 bin yolcu taşınması hedefleniyor.


Sabah...