25 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı projesi için kamulaştırılacak alanlar mecliste!

İstanbul Havalimanı projesi için kamulaştırılacak alanlar mecliste!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alan ve kamulaştırma bedeli meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alana ve kamulaştırma bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı. Emre, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Emre, ''İstanbul Havalimanı projesi kapsamında olduğu gerekçesi ile ''Acil Kamulaştırma'' kararı verilen, Eyüpsultan İlçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'ndeki arazilerin istimlak işlemlerinin  TOKİ  tarafından yürütüldüğü ancak iş ve işlemlerin henüz sonuçlanmaması nedeniyle mahalle sakinlerinin mağdur edildiği yine hak sahipleri tarafından ifade edilmektedir.

Yukarı Ağaçlı Mahallesi sakinleri, kendi mülkiyetlerinde, kamulaştırma kararı ve işlemleri nedeniyle ne tarlalarını işleyebilmekte ne de kamulaştımsa bedelini alabilmektedirler. Bu belirsizliğin giderilmesi ve vatandaşların mağdur edilmemesi temelinde konunun ivedikleri çözüme kavuşturulması gerekmektedir'' diye konuştu. 

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin haberine göre;
1- Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nin toplam alanı ne kadardır?
2- Kamulaştırılacak alan ne kadardır? Bu yer, İstanbul Havalimanı projesi kapsamında ne amaç ve şekilde değerlendirilecektir?
3- Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nin İstanbul Havalimanı'na uzaklığı ne kadardır? Burada yapılan ''acil kamulaştırma'' kararı ile kamulaştırılan alanın havalimanı ile ilgisi nedir?
4- Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde yapılacak ''acil kamulaştırma'' kararında etkilenecek hane ve nüfus sayısı nedir?
5- İstanbul Havalimanı projesi kapsamında Yukarı Ağaç Mahallesi'ndeki araziler için kamulaştırma işlemlerinin TOKİ tarafından yapılmasının nedeni nedir? Bu alana yapılması planlanan işler nelerdir?
6- Söz konusu istimlak kararını yönelik açılan mahkeme var mıdır? Varsa davaların durumu ya da sonucu nelerdir?
7- Yukarı Ağaçlı Mahallesi arazilerinin kamulaştırma bedeli neye göre belirlenmiştir? Mahalle sakinlerinin bu fiyata itiraz ettikleri doğru mudur? Bu durumda yeni fiyat tespiti yapılmış ya da yapılacak mıdır?
8- TOKİ tarafından belirlenen kamulaştırma ücreti hak sahiplerine ne zaman ödenecektir?


Geri Dön