29 / 03 / 2024

İstanbul Milletvekili Ali Özcan

İstanbul Milletvekili Ali Özcan

İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Avrasya Tüneli Projesi'nin güvenlik sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da 2 kişinin asgari ücretle yaşadığı 1 ailede gelirin yüzde 75'i kiraya gidiyor!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, İstanbul'daki konut kiraları ile ilgili konuştu ve İstanbul'da geçimin zor olduğuna dikkat çekti. İşte Gökçek'in o açıklaması... 

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Ali Öztunç'tan işsizlik maaşı ile ilgili çarpıcı açıklama: İşsizlik maaşı hayal oldu!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan işsizlik maaşıyla ilgili çarpıcı açıklama geldi: İşsizlik maaşı hayal oldu. İşte son dakika gelişmesi...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Vali Ali Yerlikaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ı İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, anahtar cümlenin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Ali Yerlikaya'dan Düzce depremi açıklaması!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, merkez üssü İstanbul olan 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklamada bulundu.

Ali İhsan Yavuz: Kanal İstanbul'un yapımı hızlandırıldı!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz Kanal İstanbul Projesi'nin tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yapımının hızlandırıldığını söyledi.

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...

Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ali Karaismailoğlu'na sorduğu sorunun yanıtında Kanal İstanbul projesinin Haziran'da ihaleye çıkacağını öğrendi. "Ortada Fizibilite Raporu yok" diye konuşan Nuhoğlu, konuya ilişkin konuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi! 

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

Ali Öztunç ve Gürsel Erol'dan Elazığ depremi raporu!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depreme ilişkin hazırladıkları raporu yayınladı.

İstanbul Milletvekili Ali Özcan Haberi

İstanbul Milletvekili Ali Özcan


İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Avrasya Tüneli Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti.


Avrasya Tüneli Projesinin güvenlik sistemleriyle ilgili tereddütlerin söz konusu olduğu söyleyen Özcan "Özellikle Ahırkapı - Acıbadem arasında bulunan ve Boğazın altından geçecek olan tüp geçidin yeterli havalandırma sistemine sahip olup olmadığı tartışılmaktadır." dedi.


Tünelin yüksekliğinin büyük araçların girmesine müsaade etmemesinin olası bir yangın anında itfaiye araçlarının giremeyeceği anlamına geldiğini belirten Özcan bu gibi durumlarda müdahalenin güçleşeceği yönünde kaygılar oluştuğunu belirtti. 


Bu doğrultuda tünelde nasıl bir havalandırma yönteminin kullanılacağını, tünelde yaşam odaları olup olmayacağını sordu.


Özcan'ın soruları


1.  Tünelde nasıl bir havalandırma yöntemi kullanılacaktır?


2.   5400 metre uzunluğundaki tünelde egzoz gazlarının tahliyesi için toplam kaç adet havalandırma bacası olacaktır?


3.   Dünyadaki benzer projelerle...