24 / 04 / 2024

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, büyük bir kitlenin yaşadığı mülkiyet sorununun çözümlenmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Bu kanun teklifinin gündeme alınması için mecliste konuşma yaptı..

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Mehmet Atmaca'dan rezerv alan uygulamasından vazgeçilsin önerisi!

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, yeni kentsel dönüşüm yasası ve depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Atmaca, rezerv alan konusunda ciddi bir problem olduğunu söyledi ve vazgeçilmesini gündeme getirdi. 

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneğince düzenlenen GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Zirveye AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu ve aynı zamanda, çok sayıda davetli katılım sağladı

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi! 

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

100 bin konut mağdurunun sorunu TBMM'de!

100 bin konut mağdurunun sorunu meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi konuyla ilgili araştırma önergesi hazırladı...

100 bin konut mağdurunun sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi “21. yüzyılın en büyük soygunu” dediği Esenyurt, Tuzla ve bazı bölgelerdeki konut satış vaadiyle dolandırılan 100 bin konut mağdurunun sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Mehmet Ali Çelebi: İstanbul depremi kadar İzmirde konuşulmalı! 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İzmir'in olası bir depreme hazır olmadığını belirtti ve "İzmir’de ise 7,0 büyüklüğünde deprem üretebilecek 13 fay hattı bulunmaktadır. Bunlar güncel, aktif, diri fay denilen deprem üreten faylardır" dedi...

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu talebi Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a iletti..

Firuzköy Mahallesi'nde yapılan bir imar değişikliği TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, İstanbul'un Avcılar ilçesi Firuzköy Mahallesi'nde yapılan bir imar değişikliğine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Mehmet Özhaseki: Kentsel dönüşümü hızlandırdık!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, partililer ve vatandaşlarla buluştu. Yatırım ve projeler hakkında konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm hızlandırdıklarını ve imar barışıyla ilgili çığır açtıklarını söyledi. 

Ayder'de TOKİ'nin yapacağı kentsel dönüşüm projesi TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Ayder Yaylası'ndaki yapılaşmayı ve TOKİ tarafından yapılacak kentsel dönüşüm projesini meclis gündemine taşıdı..

Rize Şehir Hastanesi deniz dolgusu üzerinde mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Şehir Hastanesi'ne ilişkin Başbakan Yıldırım'a 4 soru sordu..

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Haberi

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi


İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, büyük bir kitlenin yaşadığı mülkiyet sorununun çözümlenmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Bu kanun teklifinin gündeme alınması için mecliste konuşma yaptı.


Kanun teklifinin, 2/B arazilerinde hak sahibi olup da başvuru yaptığı ya da başvuru yapmadığı hâlde ödemelerini süresinde yaptığı ya da yapamadığı hâlde çeşitli nedenlerle 2/B konusunda hak sahibi olma hakkını kaybeden vatandaşlarımızın yeniden hak sahibi olmasını sağlamaya yönelik olduğunu belirten Hamzaçebi, "Kanuni ve ek süreler içerisinde vatandaşlarımız başvuru yapmış olabilir ama ödemesini aksatmış olabilir, kanuni veya ek süreler içerisinde hiç başvuru yapmadığı için doğal olarak hak sahibi olmamış olabilir. Bütün bu vatandaşlarımıza yeniden 2/B kanunu uygulamasıyla ilgili olarak bir hak vermek amacıyla söz konusu kanun teklifini vermiş bulunuyorum.


Bu çerçevede kanun teklifiyle önerdiğim şudur: Kanunun...