25 / 04 / 2024

istanbul ofis kiraları 2017

istanbul ofis kiraları 2017

DTZ Pamir&Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan “Gayrimenkul Haberleri 2016 4. Çeyrek” başlıklı raporu yayınlandı.

Levent en yüksek kira bedelinin talep edildiği bölge oldu!

Propin tarafından her üç ayda bir hazırlanan “İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2017 4.Çeyrek” raporu yayınlandı. En yüksek kira bedelinin talep edildiği bölge Levent oldu.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Konut piyasası gücünü 2025'te gösterecek! İşte konut ve ofis kiralarını düşürecek o yöntem...

Covid sebebi ile ofislerden uzakta bir yaşam tarzı benimsendiğini belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, uzaktan da çalışılabildiği için bunu geliştirecek projeler yapmanın tam zamanı olduğunu açıkladı. 

İstanbul'da kiraların en çok arttığı ve düştüğü ilçeler hangisi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "İstanbul'da ev bulamadık" açıklaması yeni tartışmaları alevlerken İBB'ye bağlı İPA'nın konut kira fiyatlarına ilişkin raporu dikkat çeken bir gerçeği ortaya koydu.

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!

İstanbul'daki paylaşımlı ofis alanları, yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 büyürken, Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu. İşte bölge bölge kira rakamları...

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

İstanbul'da kiralar yüzde 701 arttı: Megakentten göç artıyor! İşte konut sorununun çözümü için 11 öneri...

İstanbul’daki kira ücretleri, tersine göçün en önemli sebepleri arasına yerleşti. Evden çıkmak zorunda bırakılan kiracılar yeni ev bulamadıkları için megakentten göç hızlandı. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? İşte 11 öneri...

İstanbul'da kiralar 20 bin lirayı geçti!

Fahiş kiralar vatandaşın belini büküyor. Ev sahiplerinin fahiş kira zammı enflasyonu derinleştiriyor. İstanbul’da ortalama 20 bin TL’den başlayan kiralar, bazı bölge ve dairelerde 200 bin TL’yi görüyor.

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Konut kiraları artarken o kiralar düştükçe düşüyor! Kira zammı o tarafa uğramıyor!

Konut kiraları bilindiği üzere artan enflasyonla arttıkça artıyor. Ancak bu zamlar ofis kiralarını es geçti. İşte detaylar!

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

Deprem sonrası İstanbul'da kiralar uçtu! Bu ilçelere giden boş dönüyor

Deprem felaketinin ardından İstanbul'da kira fiyatları arttı. Endeksa'nın yaptığı çalışmaya göre; şubat ayında kira değeri en fazla artan ilçeler Şile, Beşiktaş, Ataşehir ve Ümraniye olurken en az artış görülen ilçeler Avcılar, Beyoğlu ve Bahçelievler olarak karşımıza çıkıyor.

İstanbul’da kiralar uçuşa geçti! Ev kiralamak isteyen 12 bin lirayı gözden çıkaracak…

Kahramanmaraş depreminin ardından uzun yıllardır büyük deprem beklenen İstanbul’da, kiralık emlak fiyatları adeta uçuşa geçti.  Depreme karşı zemini sağlam yerlere taşınmak isteyenlerin de etkisiyle kiralar artış eğilimine girerken, Şile, Ataşehir ve Beşiktaş kiraların en fazla yükseldiği ilçeler ol

İstanbul'da kiraların en çok yükseldiği ilçeler belli oldu!

Endeksa, Şubat ayında meydana gelen deprem felaketi sonrası İstanbul'daki kiralık konut piyasasını inceledi. Peki Şubat ayında kira değeri en fazla artan ilçeler hangileri oldu?

istanbul ofis kiraları 2017 Haberi

istanbul ofis kiraları 2017

27 çeyrek dönemden sonra ilk defa daralma göstererek %1,8 küçülme gösteren Türkiye ekonomisinin, alınan destekleyici önlem ve teşviklerle 4.çeyrekte toparlaması beklenmektedir. Büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize eden OECD, 2016 yılsonu GSYIH için %2,9’lük (%3,9’dan revize) büyüme, 2017 için ise %3,3’lük (%3,7’den revize) bir büyüme beklemektedir. Talepteki yavaşlama enflasyonda düşüşe katkıda bulunurken, küresel piyasalardaki belirsizlik ve oynaklığın döviz kurunda yarattığı hareketlilik tüketici fiyatlarında yıllık %8,53’lük artışa katkıda bulundu. 2016 son çeyreğinde gelişmiş ekonomilerde artış gösteren faiz oranları ve kurun enflasyon üzerindeki yukarı yönlü etkilerini en aza indirmek için TCMB sıkılaştırılmış para politikası uygulamaya devam etti ve 21 aydan sonra Kasım ayının son toplantısında 1 haftalık faiz oranını %8’den %7,5’a indirdi.

2016 son çeyreğinde A sınıfı ofis arzı, İstanbul’da ana ofis bölgelerinde...