23 / 04 / 2024

istanbul prens adaları

istanbul prens adaları

Adalar, İstanbul'un, Marmara Denizi'nin kuzeydoğusunda ve Kocaeli Yarımadası'nın Bostancı'dan Kartal'a kadar uzanan güney kıyıları karşısında yer alan adalardan oluşan ilçedir. Peki İstanbul'da kaç tane ada var?

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika İstanbul depremi açıklaması: Adalar fayında stres var mı? 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, son günlerde sık sık gündem olan olası büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Adalar fayında stres var mı? İşte Üşümezsoy'un o açıklamaları...

İstanbul Adalar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Marmara Denizi Ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi, İstanbul İli, Adalar 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul Adalar'daki konutlara talep arttı! 'Günde 70 kişi arıyor!'

Salgın sonrası İstanbul’un Adalar ilçesi, kendini izole etmek isteyen ancak şehir hayatından da kopmayı tercih etmeyen vatandaşların gözdesi oldu. Peki adalarda ev kiralamak veya satın almak için hangi yol izlenmeli? İşte uzmanların konut önerileri...

İstanbul'a bağlı adalar!

Adalar, İstanbul'un, Marmara Denizi'nin kuzeydoğusunda ve Kocaeli Yarımadası'nın Bostancı'dan Kartal'a kadar uzanan güney kıyıları karşısında yer alıyor. Peki İstanbul'da kaç tane ada var? İşte İstanbul'a bağlı adalar...

İstanbul Adalar'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İstanbul İli, Adalar ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31450 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Adalar’ın zamana direnen konutları!

Yazar, mimar  ve akademisyen Reha Günay’ın “İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları” kitabı çarpık yapılaşmaya ve nüfus artışına rağmen hala coşkuyla ayakta duran Adalar’daki yapılardan bir seçki sunuyor...

Dekar Yapı İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları kitabının sponsoru oldu!

Dekar yapı, yazar Reha Günay'ın "İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları" kitabına sponsor oldu. Reha Günay'ın "İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları" kitabı, İstanbul adalarının genel yapısına değinirken ahşap konutların mimari özelliklerini de anlatıyor...

Adalar'ın yeni imar planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nda!

Adalar 1/ 1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nun önüne geldi. Adalar Belediyesi ve İBB onayladığı planı koruma kurulunun da onaylaması halinde uygulanacak.

DKY Sahil Rezidans daire fiyatları!

Prens Adaları ve Marmara Denizi manzarasına hakim DKY Sahil Rezidans projesinde 138 daireye yer veriliyor. DKY Sahil Rezidans daire fiyatları 1 milyon 927 bin TL'den başlıyor.

Kartal DKY Sahil fiyatlar 2017!

2019 Haziran ayında anahtar teslimlerin gerçekleşeceği DKY Sahil projesi Kesilmeyen Prens Adaları ve Marmara Denizi manzarası sunuyor. Proje 5 bin metrekare arsa alanına sahip. İşte Kartal DKY Sahil fiyatlar 2017...

istanbul prens adaları Haberi

istanbul prens adaları

İstanbul'da kaç tane ada var?

Adalar, İstanbul'un, Marmara Denizi'nin kuzeydoğusunda ve Kocaeli Yarımadası'nın Bostancı'dan Kartal'a kadar uzanan güney kıyıları karşısında yer alan irili ufaklı adalardan  oluşan ilçedir. Peki İstanbul'da kaç tane ada var?


İstanbul adalar isimleri

Büyükada, 

Heybeliada, 

Burgazada, 

Kınalıada, 

Sedefadası, 

Sivriada, 

Yassıada, 

Kaşık Adası,

Tavşan Adası.


Adalar İlçesinin merkezi Büyükada olup, ilçe 5 mahalleden oluşmaktadır; Büyükada'daki Maden ve Nizam mahalleleri, Kınalıada, Burgazada, Heybeliada. 2013 ADNKS verilerine göre nüfusu 16.166'dır.


Heybeliada, İstanbul Prens Adalarının en yeşil adasıdır. Eski adı Yunanca bakır anlamına gelen Halki'dir.


En yükseği 140 metreye yaklaşan dört tepesi vardır. Heybeli yaz-kış nüfusunun en kalabalık, gidiş-gelişin en yoğun olduğu ikinci adadır.


İskeleden inilince solda Deniz Lisesi ve ona bağlı binalar uzanır. Bu binaların arasından geçilerek arkada, Çam Limanı tarafında, şu an faliyeti olmayan Sanatoryum’a gidilir.


Burgaz Adası, ; İstanbul (Prens) Adaları'nın büyüklük olarak...