29 / 03 / 2024

İstanbul ruhsatsız yapı yıkımı

İstanbul ruhsatsız yapı yıkımı

''İstanbul’daki yapıların yüzde 60’ı mühendislik hizmeti görmemiş kaçak yapılar'' diyen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların denetimi için meslek odalarının yetkilendirilmesi gerektiğini söyledi.

İmar affı için dikkat çeken uyarı!

İstanbul'un Kartal ilçesinde bina çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından inşaat uzmanları, "imar affı" uygulamasıyla ilgili uyardı.

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşma yapan İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapının kalmayacağını açıkladı. 

İstanbullulardan kentsel dönüşüm tırlarına yoğun ilgi! Sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek!

İstanbullulardan "Yarısı Bizden" kampanyasının bilgilendirme tırlarına yoğun bir talep geldi. Bakan Mehmet Özhaseki konu ile ilgili konuştu ve "İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek" dedi. İşte detaylar...

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibinin aldığı ceza belli oldu.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

İstanbul Çatalca'daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

İstanbul Çatalca'daki Hallaçlı, Aydınlar ve Karamandere mahallelerinde yer alan ruhsatsız binalar yıkılıyor...

Bornova'da ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova'da ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için harekete geçti. 

Çaykur'a ait bazı yapıların ruhsatsız olması TBMM'de!

Çaykur'a ait bazı yapıların ruhsatsız olması gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ruhsatsız binaya hemen yıkım kararı!

Çevrenin korunmasına yönelik düzenlemeler içeren yasayla; ruhsatsız veya mevzuata aykırı başlanan yapılar, idare tarafından tespit edildiğinde mühürlenecek ve inşaatı durdurulacak...

İSPARK otoparkları ruhsatsız mı?

İstanbul’da İSPARK tarafından işletilen 225 otoparkın 173 tanesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Trabzon'daki ruhsatsız binalar için imar barışı fırsatı!

Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından kırsal kesimlerde bulunan ruhsatsız binaların imar barışı uygulamasından yararlanması için çağrı yapıldı.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak ve ruhsatsız!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Kuzu ve İnşaat Mühendisi Hasan Alınç, Türkiye'deki yapıların en az yüzde 60'ının kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirtti. İnşaat mühendisleri konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul ruhsatsız yapı yıkımı Haberi

İstanbul ruhsatsız yapı yıkımı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) mühendislik hizmeti almayan kaçak yapıların olası bir İstanbul depreminde ağır hasar alacağını belirtiyor. 

Amerika'nın Sesi'de yer alan habere göre, Kartal’da çöken sekiz katlı binanın da imar barışı mevzuatının eseri olduğunu söyleyen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, şu açıklamalarda bulundu:

''Mühendislik hizmeti görmemiş kaçak yapılar''

“İstanbul’daki yapıların yüzde 60’ı mühendislik hizmeti görmemiş kaçak yapılar. Biz bu yapıların yıkılması ya da bir kısmının güçlendirilmesi gerektiğini düşünürken kat kat üstüne yığılmış olan kaçak yapılar için mal sahiplerinin depreme karşı sağlam olduğu beyanı dikkate alınıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu beyanla binaları yasal bir hale getiriyor. Oysa biz 1999 depreminde de ifade etmiştik. İstanbul’un bir deprem beklemesine gerek yok. Bugünkü anlayış devam ederse ve yapılar...