19 / 04 / 2024

İmar affı için dikkat çeken uyarı!

İmar affı için dikkat çeken uyarı!

İstanbul'un Kartal ilçesinde bina çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından inşaat uzmanları, "imar affı" uygulamasıyla ilgili uyardı.



Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybettiği facia sonrasında gözler imar affına çevrildi. Yıkılan binanın 5 katının ruhsatlı olduğu ancak 3 katının kaçak inşa edildiği ve imar affından faydalandığı ortaya çıkmıştı. 

Yeniçağ'ın haberine göre, fay hattı üzerinde yer alan İstanbul’u tehdit eden deprem riskine karşı, binaları güçlendirme çalışmaları yapılıyor.  Ancak alışmaların daha çok varlıklı semtlerde yoğunlaşması, riski azaltmıyor. Uzmanlar, bugün İstanbul’da her iki binadan birinin çökme tehlikesi 
altında olduğunu söylüyor. 

'İSTANBUL'DAKİ YAPILARIN YARISI KAÇAK VE RUHSATSIZ' 

CHP İstanbul Milletvekili; Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi mimar Gökan Zeybek, "Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon yapının 13 milyonunun; İstanbul'daki 2 milyon yapının da en az yarısının kaçak ve ruhsatsız olduğunu" 
iddia etti.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Şirketi Genel Müdürü Makbule Yonel Maya tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de 2002'den bu yana inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 32'si yasal düzenlemelere uygun değil. 

1.8 MİLYON KONUT İMAR AFFINDAN FAYDALANDI 

İmar affına yaklaşık 10 milyon kişi başvururken, 1.8 milyon başvurunun kabul edildiği açıklandı. Uygulamadan devlet kasasına giren para ise 16 milyar TL'ye ulaştı.

 

Güvenli binada mı oturuyorsunuz?

İmar barışında çürük bina uyarısı!


      Geri Dön