28 / 03 / 2024

imar affı başvuru

imar affı başvuru

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe’nin depremle ilgili açıklamalarını değerlendiren Bursa Haber Gazetesi köşe yazarı Olcay Erözden, ''Deprem imar affını affedecek mi?'' sorusuna yanıt verdi.

İmar affı uygulamasıyla ilgili 5 soru!

İmar affı uygulaması TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

'Kaçak yapıları meslek odaları denetlesin' önerisi!

''İstanbul’daki yapıların yüzde 60’ı mühendislik hizmeti görmemiş kaçak yapılar'' diyen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların denetimi için meslek odalarının yetkilendirilmesi gerektiğini söyledi.

İmar affı için dikkat çeken uyarı!

İstanbul'un Kartal ilçesinde bina çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından inşaat uzmanları, "imar affı" uygulamasıyla ilgili uyardı.

İmar affında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Çatalkaya, imar affı ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti. 

İmar barışına günde 100 bine yakın müracaat var!

İmar barışına müthiş bir ilginin olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, " 2,5 gün içerisinde işlerini teyit eden 250 bin civarında insan var. Günde neredeyse 100 bine yakın müracaat var" dedi...

İmar barışına 3 günde 188 bini aşkın online başvuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "e-Devlet'ten sisteme ilk üç günde 171 bin 638 konut sahibi, 16 bin 933 de iş yeri sahibi başvurdu. Yapı Kayıt Belgesi için müracaat eden vatandaşların sayısı 188 bin 571'e ulaştı" dedi...

İmar affı başvuru formu!

Mevzuata aykırı inşa edilmiş yapıların imar sorunu imar affı ile çözülüyor. İmar affına müracaat edebilmek için e-devlet üzerinden imar affı başvuru formunun doldurulması gerekiyor.

İmar barışına şu ana kadar 144 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "İmar barışında umduğumuzun üstünde bir ilgiyle karşılandık. Şu ana kadar neredeyse üç gün olmak üzere bize yapılan müracaatlar 144 bin civarında" dedi...

20 soruda imar affı başvurusu 2018!

İmar affından yararlanmak isteyenlerin müracaat alımları bugün saat 13:00 itibari ile başladı. 

23 adımda imar affı 2018 başvuru işlemleri!

İmar affından yararlanmak isteyenlerin müracaat alımları bugün başladı. İşte 23 adımda imar affı 2018 başvuru işlemleri..

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 

'Yeni imar affı çıkacak mı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim 2022'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmişti. Peki yeni imar affı geliyor mu? İşte detaylar...

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından gözler yine müteahhitlere çevrilirken, yıkılan 10 ildeki binaları yapan bu kişiler de tek tek göz altına alınmaya başladı. Peki müteahhitler, 2018 yılında çıkarılan imar affı ile kurtulabilir mi? İşte yanıtı…

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

2023 imar affı son dakika! İmar affı çıktı mı? İmar affı ne zaman başlayacak? 2023 imar affı çıkacak mı?

İmar affına dair sorulan sorular hız kazandı. Vatandaşlar imar affının çıkıp çıkmayacağını sorguluyor. İşte 2023 imar affına dair detaylar!

2022 imar affı kimleri affedecek? Yıkım kararı çıkan TOGO kuleleri de affedilecek mi?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından Meclis'e sunulan imar affı iki maddeden oluşuyor. Bir önceki imar affından yararlanıp parasal yükümlülüklerini yerine getirmeyenler ve yapı kayıt belgesi iptal edilenler de çıkacak yasadan yararlanabilecek. Para cezaları ise affedilecek.

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

Ali Babacan'dan imar affı açıklaması!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan imar affı ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Beykoz'da imar affı yeniden başlamalı!

Beykoz'da birçok vatandaş imar barışından faydalanamadı. Yapı Kayıt Belgesi çıkaramayan vatandaşların binası yok hükmünde olduğundan hiçbir işlem yapamıyor. Vatandaşlar imar affının yeniden başlatılmasını istiyor...

imar affı başvuru Haberi

imar affı başvuru

Bursa Haber Gazetesi köşe yazarı Olcay Erözden, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe’nin 17 Ağustos Depreminin 20. Yılında yaptığı açıklamaları değerlendirdi. 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe’nin 17 Ağustos Depreminin 20. Yılında yaptığı açıklamaları okurken dehşete kapıldım.

Şaka şaka…

İnsan hiç beklemediği, ummadığı, hadi canım oradan, yok artık demediği hiçbir şey karşısında dehşete kapılmaz.

Olsa olsa kahretsin ben biliyordum der, bildiğine uğramanın o dayanılmaz acısıyla kavrulur.

O zaman düzelteyim yazdığımı.

Dehşete kapılmadım ama olanların acısıyla kavruldum.

Deprem paraları amaç dışı kullanılmış.

Eee ne var bunda. Vakai adiyeden değil mi zaten? Bir şey için ayrılan ya da sağlanan paranın kendisi ile hiç alakası olmayan bir yerlerde kullanılması bizim için yeni bir şey mi ki, kavrulacak nesi var?

Şuyu var;

Gökçe açıklamalarına, yapı stokunda depremi güvenli hale getirmek için...