24 / 04 / 2024

İmar affı başvuru formu!

İmar affı başvuru formu!

Mevzuata aykırı inşa edilmiş yapıların imar sorunu imar affı ile çözülüyor. İmar affına müracaat edebilmek için e-devlet üzerinden imar affı başvuru formunun doldurulması gerekiyor.



31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı inşa edilmiş yapıların imar sorunu imar affı ile çözülüyor. Bu kapsamda başvuruda bulunan vatandaşlara yapı kayıt belgesi veriliyor. Bu belge, yapı kentsel dönüşüme girene kadar geçerli oluyor.

Yapı Kayıt Belgesi alınan yapılara, talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor.

Bu yapılarla ilgili 3194 sayılı Kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal ediliyor.

Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra yapı ruhsatı alıp da yapı kullanma izin belgesi almamış veya yapı ruhsatı bulunmayan yapılarda, yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebiliyor.

İmar affı başvuru

İmar affına e-devlet üzerinden veya Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan müracaat edilebiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi almak için başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

İmar affı başvuru formu

İmar barışı başvurusunun, e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Adım adım imar barışı başvuru süreci!

20 soruda imar affı başvurusu 2018!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön