26 / 04 / 2024

İmar affı başvuru formu

İmar affı başvuru formu

İmar affına başvurularak, mevzuata aykırı yapıların imar sorunu çözülüyor. Peki, imar affı için nereye başvurulur?

İmar affı müracaatı belgesi!

İmar affı müracaatı e-devlet üzerinden yapılabildiği gibi, Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan yapılabiliyor....

İmar affı başvurusu nereye yapılır?

Mevzuata aykırı yapıların imar sorunu imar affı kapsamında çözülüyor. İmar affına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabiliyor. Peki, imar affı başvurusu nereye yapılır?

İmar affı başvuru formu!

Mevzuata aykırı inşa edilmiş yapıların imar sorunu imar affı ile çözülüyor. İmar affına müracaat edebilmek için e-devlet üzerinden imar affı başvuru formunun doldurulması gerekiyor.

İmar barışı başvuru yerleri 2018!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışına nereden başvurulur? İşte imar barışı başvuru yerleri 2018..

İmar affı başvuru 2018!

İmar affı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların problemleri sona eriyor. Peki, imar affına nasıl başvurulur? İşte imar affı başvuru 2018 süreci..

İmar affı başvurusu nasıl yapılır?

İmar affı ile çürük olmayan, iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân verilecek. Peki, imar affı başvurusu nasıl yapılacak?

İmar affı başvurusu nasıl yapılır?

İmar mevzuatına aykırı yapılar ve gecekondular için yapının bulunduğu yerin valilik veya belediyelerine bazı esaslara göre müracaat ediliyor. Peki, imar affı başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021!

İmar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılar Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi nasıl alınır? Yapı Kayıt Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021...

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvuruları 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle sona eriyor. Peki İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışında başvuru yapılan binaların kontrolüyle ilgili 6 soru!

İmar barışı kapsamında başvuru yapılan binaların kontrolü TBMM gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den!

İmar barışı uygulamasına İzmir'den rekor başvuru geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak son verileri açıkladı. Albayrak, “Yaklaşık 1 milyon 500 bin başvuru alındı. Devletin kasasına 1 milyar 867 milyon lira girdi” diye konuştu.

İmar barışı başvuru sayfası yenileniyor!

İmar Barışı uygulamasında yapılan teknik güncellemeler nedeniyle, yeni başvuru alınamıyor. Konuyla ilgili çalışmalar tamamlandığında, Bakanlığımız web sitesi aracılığıyla bilgilendirme yapılacak...

Yaylalarda imar affına başvuru sayısı 100 bini geçti!

TOD (Türkiye Ormancılar Derneği) tarafından hazırlanan rapora göre, Karadeniz yaylalarında yapılan ve yaylaların doğal yapısını bozan kaçak yapıların affı için yapılan başvuru sayısı 100 bini geçti.

İmar barışına en çok başvuru İzmir'den geldi!

İmar Barışı’nda Türkiye’nin en fazla başvuru yapılan kenti İzmir oldu. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, “İzmir’deki başvurulardan devletin kasasına 1 milyar 25 milyon lira para girdi” dedi.

Van'da imar barışına 13 bin başvuru!

Kaçak yapıların kayıt altına alınması sebebiyle çıkarılan İmar Barışı için Van’da 13 bin başvuru yapılırken, bu kapsamda bugüne kadar yapılan ödeme tutarının ise 21 milyon TL olduğu belirtildi.

İmar affı başvuru formu Haberi

İmar affı başvuru formu

İmar affına başvurularak, mevzuata aykırı yapıların imar sorunu çözülüyor. İmar affına başvurulan ve yapı kayıt belgesi alınan yapılara abonelikler alınabiliyor.

Yapı üzerinde varsa yıkım kararı ve tahsil edilemeyen para cezalarından vazgeçiliyor.

Ancak bu belge, yapı yıkılana kadar geçerli oluyor. Yapı yıkıldıktan sonra mevcut imar koşulları geçerli oluyor. Varsa fazladan kaçak çıkılan katlar, kentsel dönüşümde bu belge ile hak sahibi olamıyor.

İmar affına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabiliyor. Peki, imar affı için nereye başvurulur?

İmar affı başvurusu E-devlet kapısından yapılabiliyor. Başvuru yapılabilmesi için vatandaşın e-devlet şifresinin olması gerekiyor. Şifresi olmayanlar PTT'den 2 TL ücret karşılığında e-devlet şifresini alabiliyor. Ayrıca interaktif bankacılık aracılığı ile de e-devlete ücretsiz bir şekilde giriş sağlanabiliyor.

Başvuru sürecinde doğru bilgi akışının sağlanabilmesi için, e-devlette cep telefonu bilgisinin doğru ve güncel olması...