26 / 04 / 2024

İmar affı başvurusu nereye yapılır?

İmar affı başvurusu nereye yapılır?

Mevzuata aykırı yapıların imar sorunu imar affı kapsamında çözülüyor. İmar affına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabiliyor. Peki, imar affı başvurusu nereye yapılır?



İmar affına başvurularak, mevzuata aykırı yapıların imar sorunu çözülüyor. Kayıt altına alınan ve barışılan yapılara yasal abonelik bağlanabiliyor. Yapı üzerinde varsa yıkım kararı ve tahsil edilemeyen para cezalarından vazgeçiliyor.

Ancak bu belge, yapı yıkılana kadar geçerli oluyor. Yapı yıkıldıktan sonra mevcut imar koşulları geçerli oluyor. Varsa fazladan kaçak çıkılan katlar, kentsel dönüşümde bu belge ile hak sahibi olamıyor.

İmar affına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabiliyor. Peki, imar affı başvurusu nereye yapılır?

İmar affı başvurusu nereye yapılır?

İmar affı başvurusu E-devlet üzerinden yapılabiliyor. Bunun için vatandaşın e-devlet şifresinin olması gerekiyor. Şifresi olmayanlar PTT'den 2 TL ücret karşılığında e-devlet şifresini alabiliyor.

Başvuru sürecinde doğru bilgi akışının sağlanabilmesi için, e-devlette cep telefonu bilgisinin doğru ve güncel olması gerekiyor. Ayrıca e-posta adresinin de sisteme kayıtlı olması durumunda daha detaylı bilgilendirmelerin de e-posta yolu ile iletilmesi mümkün oluyor.

Başvurunun başlatılabilmesi için e-devlet sistemine TC Kimlik No ve e-devlet şifresi ile giriş yapılması gerekiyor. Anasayfada yer alan imar barışı yönlendirmesini tıklayarak hizmete erişim sağlanabiliyor.

İsteyenker yetkili kurum ve kuruluşlara müracaat ederek başvurularını yetkililer aracılığı ile yapabiliyor.


E-devlet üzerinden adım adım imar barışı başvuru süreci!

İmar barışı başvuru yerleri!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön