16 / 04 / 2024

İmar barışına günde 100 bine yakın müracaat var!

İmar barışına günde 100 bine yakın müracaat var!

İmar barışına müthiş bir ilginin olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, " 2,5 gün içerisinde işlerini teyit eden 250 bin civarında insan var. Günde neredeyse 100 bine yakın müracaat var" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti  Adana  İl Başkanlığında düzenlenen "Yaban Hayatı" konulu basın açıklamasında, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Bakan Özhaseki burada yaptığı konuşmasında imar barışından da bahsetti. 

İmar barışına günde 100 bine yakın müracaat var!

"İmar barışına müthiş bir ilgi var"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, imar barışıyla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:

"Tüm Türkiye'deki toplam bağımsız birim sayımız 26 milyon 358 bin. Fabrika, iş yeri, konut ne varsa. 'Bunların ne kadarı kaçak, imara aykırı veya hazine arazisi üzerine yapılmış' diye sorduğunuz zaman size ciddi bir cevap veren de yok. O zaman siz bütün bu milli servet olan yapıları şu andaki kanun hükmünü uygulayacak olursanız baştan sona yıkmalısınız ve ağır para cezaları yazmalısınız. Böyle bir şey mümkün mü? Değil. Doğru mu? O da değil. Vatandaşın evini de başına yıkmak doğru değil. Zamanında insanlar göç ederlerken kamuya, merkezi hükümete düşen onun tedbirini almaktı, planlamasını yapmaktı. Şimdi o zaman 26 milyon 358 bin bağımsız birimden, 15 milyonu problemliyse, birçoğu belediyelerin politik baskıları altındaysa, bazı iş yerleri el altından zarflar alınıp gidilen ortama dönmüşse, artık bütün bunlara bir son vermek gerekmiyor mu? Elzemdi, doğruydu, zaten mecliste neredeyse hiçbir parti eleştirmedi."

Anadolu Ajansı'ndan İbrahim Erikan'ın haberine göre, Bakan Özhaseki, "İmar barışına müthiş bir ilgi var. Bizim sitemize 3-4 gün içerisinde milyona yakın giriş var. Anlıyor, indiriyor, bakıyor. Biraz önce aldım. 2,5 gün içerisinde işlerini teyit eden 250 bin civarında insan var. Günde neredeyse 100 bine yakın müracaat var çünkü burada herkesin sıkıntısı var. Bunların çözülmesi lazım." ifadelerini kullandı. 

Adım adım imar barışı başvuru süreci!


Geri Dön