27 / 04 / 2024

Türkiye'de 5 bine yakın spor tesisi inşa edildi!

Türkiye'de 5 bine yakın spor tesisi inşa edildi!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "2002 öncesi Türkiye'de bin 500'e yakın spor tesisi bulunurken, şu an 5 bine yakın spor tesisi var. Avrupa'nın en yeni ve en modern spor tesislerini yaptık." diye konuştu.



Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Bakan Kasapoğlu, Muğla'nın Marmaris ilçesinde 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminin yaşandığı otelde, Cumhur İttifakı Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı'nın ev sahipliğinde parti teşkilatıyla buluştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Marmaris'e gönüller yapmaya geldiklerini söyleyen Kasapoğlu, Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı'nın kendisindeki yerinin ayrı olduğunu açıkladı.

Ülkede pek çok alanda ciddi atılımlar yaptıklarını söyleyen Kasapoğlu, 2002 sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ekonomiden sanayiye, eğitimden teknolojiye, ulaştırmaya, sağlığa ve spora devasa yatırımlar inşa edildiğini anlattı.

31 Mart'tan sonra ise bu çalışmaların daha da hızlanacağını söyleyen Kasapoğlu, şimdiye kadar yatırımlardan ve hizmetlerden eksik kalmış belediyeler bulunduğunu, Marmaris'in de spor alanında gerekli yatırımları alması için çalışacaklarının altını çizdi.

Türkiye'nin spor alanında büyük bir tesisleşme hamlesi başlattıklarını söyleyen Kasapoğlu, "2002 öncesi Türkiye'de bin 500'e yakın spor tesisi bulunurken şu an 5 bine yakın spor tesisi var. Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımlarını gerçekleştirerek, çok ciddi bir tesisleşme hamlesi yaptık. Avrupa'nın en yeni ve en modern spor tesislerini yaptık." dedi.

Kasapoğlu, Avrupa'da ve dünyada isminden söz ettiren sporcular yetiştirmek istediklerini, sporu tabana yayarak sportif anlamda başarıyı yakalamak istediklerini söyledi.

Sporda tesisleşmenin çok önemli olduğunu belirten Kasapoğlu, bunun için her il ve ilçede spor yatırımları bulunduğunu ifade etti.

Serkan Yazıcı'nın spor alanındaki tecrübesiyle Marmaris'i şaha kaldıracağına inandığını aktaran Bakan Kasapoğlu, "Marmaris'te tüm imkanların olduğuna inanıyoruz. Marmaris doğasıyla, ormanıyla, deniziyle, su sporlarıyla önemli bir yer. Önümüzdeki günlerde Marmaris'i su sporlarında şaha kaldıracağız. Marmaris'i sadece Türkiye'de değil, dünyada su sporlarında marka haline getirecek bir çalışma yürüteceğiz." açıklamasında bulundu.

Bakanlık olarak spor turizmini önceleyen bir politika izlediklerini aktaran Kasapoğlu, bunu da Marmaris merkezli olarak planladıklarını belirtti.

Ula İlçesi Gökova Mahallesi'nde de vatandaşlarla bir araya gelen Kasapoğlu, Ula'yı sporla, gençlik yatırımlarıyla hizmete boğacaklarını söyledi. Kasapoğlu, şu açıklamalarda bulundu: "Aziz milletimiz her şeyin en güzeline, en iyisine layık. Bizim bir felsefemiz var; spor engel tanımaz. Kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli veya engelsiz demeyeceğiz. Bu yapacağımız tesisleri mutlaka kullanacağız." 
 


Geri Dön