26 / 04 / 2024

İmar affı uygulamasıyla ilgili 5 soru!

İmar affı uygulamasıyla ilgili 5 soru!

İmar affı uygulaması TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  



İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, imar affı uygulamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabukcuoğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Partili Kabukcuoğlu, ''İstanbul ili Kartal ilçesinde bulunan Yeşilyurt apartmanı çökmüş, enkaz altında kalan 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3'ü yoğun bakımda olmak üzere 11 vatandaşımız da yararlanmıştır'' diye konuştu.

Kabukcuoğlu, şunları söyledi: ''1999 yılında Marmara Depreminde de 30.000 kişi etkilenmiş, resmi rakamlara göre 17.480 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 23 bin 781 yaralı, 505 sakat ve 285 bin 211 konutun da hasarlı olduğu tespit edilmiştir. 

Türkiye'de artan ruhsatsız, gelişigüzel yapı inşası, mevcut iskanlı yapılara kaçak kat çıkılması, dükkan genişletmek için mimariye müdahale edilmesi bina kalitesini bozmaktadır. Hükümetin kaynak yaratmak adına kaçak yapıları resmileştirme uygulamaları son yıllarda artmıştır. Devlet kaçak yapılaşmayı özendirdiği için kurallara uyan, standartlara uygun konut yapmak isteyen vatandaşlarımızın şevkini kırılmaktadır.''

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun soruları:

1- Bugüne kadar kaç adet konut imar barışı affından yararlanmak için başvurmuştur?
2- Türkiye genelinde sağlıksız olarak kabul edilen ne kadar konut ve bina vardır?
3- İmar affından yararlanmak için başvuruların illere göre dağılımı nasıldır?
4- İmar affı uygulaması ile bugüne kadar başvurulardan tahsil edilen bedel ne kadardır?
5- Buradan elde edilen geliri nerede değerlendirilecektir?


Geri Dön