25 / 04 / 2024

Emlak Katılım Bankası'nın çalışmalarıyla ilgili 5 soru önergesi!

Emlak Katılım Bankası'nın çalışmalarıyla ilgili 5 soru önergesi!

Emlak Katılım Bankasının konut sektöründeki stokların eritilmesine yönelik çalışmalar ve on dört firmaya ayrıcalık tanınacağı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Emlak Katılım Bankasının konut sektöründeki stokların eritilmesine yönelik çalışmalarına ve on dört firmaya ayrıcalık tanınacağı iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tekin, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Emlak Katılım Bankası nın çalışmalarıyla ilgili 5 soru önergesi!

CHP'li Tekin, ''2001 yılında kapatılan Emlak Bankası, 'Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi' tüzel kişiliğiyle tekrar kurulmuş ve şubat ayında faaliyete geçmişti. Banka tarafından kamuoyuma yapılan açıklamada; konut sektöründeki stokların eritilmesine dönük hazırlıklar yapıldığını, özellikle 14 firma için özel çalışma yapıldığını” duyurulmuştu'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in soruları:
1- Emlak Katılım Bankası eliyle 14 firmaya ayrıcalık tanınacağı bilgisi doğru mudur? Doğru ise ayrıcalık tanıyacağı 14 firma hangi firmalardır? Bu firmalar kimlere aittir?

2- Söz konusu 14 firmanın elindeki stokları eritmeyi amaçlayan Emlak Katılım Bankası, düşen konut satışları ve daralan inşaat sektörü nedeni ile diğer müteahhitlerin elindeki stoku nasıl eritmeyi planlıyor?

3- Emlak Katılım Bankası ile firmaların elindeki stokları eritmenin amaçlanması ekonomik anlamda doğru bir hamle midir?

4- Türkiye’de 2 milyondan fazla yapı stoku bulunurken faizler düşmeden bu yapı stoku nasıl eritilecektir?

5- Kapatılan şeker fabrikaları ile ekonomiye büyük bir darbe vurulmuşken “sanayiciye kiralık fabrika projesi” de bulunan Emlak Katılım Fabrikaları yeni fabrikaları nasıl kuracak? Kimlere kiralayacak?


Geri Dön