29 / 03 / 2024

istanbul toprak kayması

istanbul toprak kayması

Sütlüce’de 4 katlı bir bina ve Sancaktepe’de bir okulun çökmesi sonucunda “İstanbul’un zeminine ne oluyor?” sorusu gündeme geldi. Uzmanlara göre, olayların nedeni ihmal ve hata.

Kağıthane'deki toprak kayması korkuttu!

Kağıthane Seyrantepe İbrahimkaraoğlanoğlu Caddesi 'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 'nün bulunduğu arazide, saat 19.30 sıralarında toprak kayması meydana geldi.

Deniz Yavuzyılmaz: Erzincan İliç’teki Anagold madeninin tam altındaki fay hattı haritadan silinmiş!

Erzincan'da meydana gelen toprak kayması sebebiyle madende 9 kişinin toprak altında kaldı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Anagold madeninin tam altındaki fay hattının haritadan silindiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Erzincan İliç'teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda Anagold Madencilik'e ait altın madeninin izinleri iptal edildiği açıklandı.

Maltepe'de toprak kayması nedeniyle 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul Maltepe'de, kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılarak yeniden inşa edilen binanın temelinde toprak kayması yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu esnada yan taraftaki binanın bahçe duvarı da çökünce, tedbir amaçlı 5 katlı binada kalanlar boşaltıldı.

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul Eyüpsultan'da bir inşaatın kazı çalışmaları esnasında yaşanan toprak kayması sebebiyle 2 bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. İşte konut ile ilgili son dakika detayları....

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle 44 konut boşaltıldı!

Yaşanan gelişmelere göre, Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle toplamda 44 konut boşaltıldı.

İzmit'te toprak kayması nedeniyle iki bina boşaltıldı!

İzmit Turgut Mahallesi Evliya Çelebi Sokak üzerinde yer alan iki bina toprak kayması nedeniyle boşaltıldı.

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 

Kuşadası'nda kayan evlerin mağdurları 7 yıldır seslerini duyurmak istiyor!

Kuşadası'ndaki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Evler sitelerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle evlerini boşaltan apartman sakinlerinin umutsuz bekleyişlerine 7 yılda da devam ediyor.

Mersin'de toprak kayması! 2 evde hasar!

Mersin Silifke Karahacılı Mahallesi'nde yaşanan toprak kayması 2 evde hasara neden oldu...

Bursa Mudanya'daki evler tehlike altında!

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Şehit Mehmet Caddesinde yer alan evler toprak kayması nedeniyle tehlike altında. Bölgede yaşayan vatandaşlar evlerin yıkılmasından korkuyor. 

Gebze'de inşaat alanında toprak kaydı, 5 katlı bina boşaltıldı!

Son zamanlarda kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Gebze'de meydana gelen toprak kayması sebebiyle 5 katlı bina boşaltıldı...

Ankara'da bir binada daha çökme tehlikesi! Tahliye edildi!

Ankara'da bitişiğindeki inşaatının temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 katlı Saadet Apartmanı'nı çökme riski nedeniyle tahliye edildi.

istanbul toprak kayması Haberi

istanbul toprak kayması

Sütlüce’de toprak kayması nedeniyle 4 katlı bir bina ve Sancaktepe’de bir okulun istinat duvarı çöktü. Ard arda yaşanan toprak kaymaları “İstanbul’un zeminine ne oluyor?” sorusunu gündeme taşıdı. Uzmanlara göre, olayların nedeni ihmal ve hata. İstanbul’un bir bölümünde ciddi heyelan tehlikesi bulunuyor. 

İstanbul Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Seyfettin Atmaca, heyelan ve çökmelere proje hatalarının neden olduğunu dile getirdi. 

ÇARPIK YAPILAŞMA ZEMİNİ BOZDU

Milliyet Gazetesi'nden Mert İnan'ın haberine göre Atmaca, “Şehrin zemini 1000 yıl önce nasılsa, şimdi de aynı. Yapay ve insan kaynaklı müdahaleler zemin yapısını bozmuş durumda. Birçok binanın altındaki ilk 4-5 metrelik zemin zayıf olsa da sorun çarpık yapılaşmadan kaynaklanıyor. Heyelanların neden yaz ayında olduğu merak ediliyor.  Kışın yağış ve su akışı doğal sürecinde işliyor. Kış aylarında çok fazla derin...