24 / 04 / 2024

İstanbul trafiği yabancıya ihale edilecek mi

İstanbul trafiği yabancıya ihale edilecek mi

İstanbul trafiğinin 1964 yılında yabancılar tarafından idaresi için ihale edileceği ortaya çıktı... İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı o haber...

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...

Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Oruçreis Mahallesi (Kamulaştırma) Riskli Alanın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Maltepe Gülsuyu 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Gülsuyu Mahallesi 16093 Ada 87 ve 88 Parsel, 16094 Ada 1 Parsel, 16087 Ada 1 Parsel ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Açıklama Raporu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışı yıl sonunda rekor kıracak! Yabancılar Türkiye'ye akın ediyor!

Antalya, yabancıya konut satışında 68 ay sonra megakent İstanbul'u geride bıraktı ve aylık bazda zirveyi gördü. İşte yabancıya konut satışının Temmuz 2022 karnesi...

Ayçiçek yağına dev indirim! Raflara dizildi, vatandaş marketlere koştu

Toprak Mahsulleri Ofisi İstanbul Şube Müdürlüğ ayçiçek yağına büyük indirim yaptı. Haberi duyan vatandaşlar marketlere koştu. Toprak Mahsulleri Ofisi İstanbul Şube Müdürlüğü' ayçiçek yağı 5 litre fiyatı 135 TL olarak duyurdu. 

Rumelihisarı Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 976 Ada 30 ve 31 Parseller İle 976 Ada 1 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu 1/5000 ölçekli plan değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytinburnu ilçesi, 1/5000 ölçekli Genel Plan Notlarına ait 22.03.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Plan Değişikliğine itiraz sonucu onaylanan 20.02.2022 tasdik tarihli plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

İstanbul Sultangazi'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultangazi ilçesi, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Tuzla Postane Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Postane Mahallesi 5292 ve 5293 Parseller İle Bir Kısım Terkinli Alana Yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine İlişkin Askı İtirazları Kapsamında Yapılan Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı...

İstanbul Silivri 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre İstanbul İli, Silivri İlçesi, Mahmut Şevket Paşa-1 RES Projesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Beştelsiz imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, 3330 Ada 1 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul trafiği yabancıya ihale edilecek mi Haberi

İstanbul trafiği yabancıya ihale edilecek mi

İstanbul Belediyesi, İstanbul trafiğinin halli işini 1964 yılında ihaleyle yabancı bir firmaya verecekmiş. Firma yol ve cadde, istimlak yapma, park, garaj, meydan ve terminal inşa etmenin yanında teknik eleman da yetiştirecekmiş.


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; İstanbul  trafiğini ciddi bir şekilde düzene koyabilmek amacıyla, Belediye bu işi, bu işlerin ehli yabancı bir firmaya ihale etmeyi uygun bulmuş...


Haberin devamı için tıklayın!

Emlakta nostalji haberleri için...