18 / 04 / 2024

1964 yılında İstanbul trafiği yabancı bir firmaya teslim edilecekmiş!

1964 yılında İstanbul trafiği yabancı bir firmaya teslim edilecekmiş!

1964 yılında İstanbul Belediyesi, trafiğinin halli işini yabancı bir firmaya verecekmiş. Firma yol ve cadde, istimlak yapma, park, garaj, meydan ve terminal inşa etmenin yanında teknik eleman da yetiştirecekmiş.



İSTANBUL TRAFİĞİNİN HALLİ İŞİ BİR YABANCI FİRMAYA VERİLİYOR.


Yabancı firma, gerekirse trafik güzergahlarını değiştirecek yol, park ve garaj, meydan açabilecek, trafik konusunda teknik eleman yetiştirecek.


  İSTANBUL trafiğini ciddi bir şekilde düzene koyabilmek amacıyla, Belediye bu işi, bu işlerin ehli yabancı bir firmaya ihale etmeyi uygun bulmuştur. Bu maksatla, ehliyet ve tecrübesi olan yabancı mühendislik firmaları arasında, teklif alınma suretiyle İstanbul'un trafiği ihaleye çıkarılacaktır.


  1965-1975 yılları içinde tatbiki istenen 10 yıllık trafik tatbikatında, bu firma şehirdeki trafiğin düzeni için yol, cadde inşa edecek, istimlak yapacak, ayrıca park, garaj, meydan ve terminal inşaatıyla meşgul olacaktır.

  Şehir içi ve şehir dışı yolların da güzergah değişimi, şehirler arası nakliyat, yükleme boşaltma konularıyla da bizzat meşgul ve mesul olacak olan müteahhit yabancı firma ayrıca trafik konusunda teknik eleman yetiştirme ve trafik polisinin ıslahı yolunda da faaliyet gösterecektir.

  Şehrimizdeki trafik ilgilileri, yıllardan beri halledilemeyen İstanbul'un trafik işinin ancak bu şekilde hal edileceğini söylemişlerdir. İhale teklifleri hazırlanmış olup yakında ilan edilecektir.


Akşam Gazetesi 7 Mart 1963



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön