28 / 03 / 2024

istanbul vize uygulaması

istanbul vize uygulaması

Yeni Şafak yazarı ve eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, İstanbul'a özel yasa çıkarılması gerektiğini söyledi.

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Doç. Dr. Çağlar Özer, yapılardaki statik projenin dışına çıkılmasının engellenmesi için belirli periyotlarda zemin kontrolü ve vize uygulanmasını tavsiye etti. İşte ayrıntılar...

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

Ankara-İstanbul Arası Seyahat Edeceklere 6 Gün Kontrollü Trafik Uygulaması: Ne Zaman Sona Erecek?

Ankara ve İstanbul arası seyahat edeceklere 6 gün kontrollü trafik uygulaması yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Anakara-İstanbul Anadolu Otoyolu için açıklama yaptı. Gümüşova-Gölyaka güzergahında 6 gün boyunca trafik kontrollü olarak verilecek.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Olası İstanbul depremine karşı oturdukları binanın durumunu öğrenmek isteyenler; İBB tarafından yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na yöneldi. İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Almanya, 500’den fazla depremzedeye vize verdi! Peki, Almanya kimlere ‘hızlandırılmış vize’ veriyor? İşte vize şartları!

Almanya, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 500’den fazla depremzedeye hızlandırılmış vize uygulaması kapsamında vize verdi. Bu uygulama ile Almanya’da yakınları bulunanlar 3 ay boyunca ülkede kalabilecek.

Kanal İstanbul çevresine yapılacak 27 bin 250 konutun imar uygulaması askıda!

Kanal İstanbul’un çevresinde, Arnavutköy Baklalı’da yapılacak toplam 27 bin 250 konutun net arsa tapularının belirlenip inşaat ruhsatı alınmasının önünü açacak imar uygulaması askıya çıkarıldı.

İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı, 1. 2. ve 3. Etap Planlama Sahasına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına Ait Askı Tutanağı yayınlandı.

İstanbul Yenileniyor uygulaması 6 soruda tüm detaylarıyla!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'da kentsel dönüşüm projesine yönelik çalışmaların hızlandırılması için hayata geçirilen 'İstanbul Yenileniyor' projesine dair merak edilen sorular yanıtlandı.

Endeksa'dan İstanbul Yenileniyor uygulamasına destek!

İBB, KİPTAŞ ve BİMTAŞ' ortaklığında hayata geçirilen ve riskli konutların dönüştürülmesini amaçlayan “istanbulyenileniyorcom” platformuna Endeksa'dan destek geldi.

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un 10 ilçesinde hayata geçen "web-tapu" uygulamasını tüm kent genelinde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor. 

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

istanbul vize uygulaması Haberi

istanbul vize uygulaması

Yeni Şafak yazarı ve eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, İstanbul'a özel yasa çıkarılması gerektiğini belirtti. Kemal Öztürk ayrıca, iç göçe karşı vize uygulanması önerisinin de yeniden tartışılmasının isabetli olacağını da söyledi.

Kemal Öztürk Yeni Şafak gazetesinde "İstanbul’u nasıl kurtarırız?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Son dönemlerin en özgür tartışma programı haline gelen Tvnet’teki Karşı Karşıya programında, bu konuyu tartışırken değerli meslektaşım Nihal Bengisu Karaca, cümleyi benden önce kurdu; İstanbul’a özel yasa çıkarmadan şehri yönetemeyiz. Kesinlikle katılıyorum" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın en kıymetli şehirlerinden, nüfusu bazı ülkelerin nüfusundan daha kalabalık hale gelmiş ve dünya mirası için eşi benzeri olmayan bu şehir için özel yasa çıkarmak zorundayız. Başka türlü bu şehir kurtulmaz" diye konuşan Öztürk, şu şekilde devam etti:

- Her tarafı beton gökdelenlerle dolmuş, yol, meydan yapmaya yer...