23 / 04 / 2024

İstanbul yıkım

İstanbul yıkım

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

İstanbul’daki 36 eğitim kurumu için yıkım kararı!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sarıyer'de bulunan bir ilkokulun deprem riski nedeniyle tahliye edilmesinin ardından 36 eğitim kurumu için yıkım kararı alındı.

İstanbul'da olası bir depremde 100 bin bina yıkılacak!

Deprem Yüksek Mühendisi Cüneyt Tüzün, olası İstanbul depreminde beklenen hasarlarla ilgili konuştu. Tüzün, "100 bin bina yıkılacak, 100 milyar doları yutacak" ifadesini kullandı.

İnşaat mühendisleri ve mimarlardan yıkım uyarısı!

Beyoğlu'nda kaçak ve ruhsatsız 4 katlı bir binanın çökmesi sonrası uzmanlar yıkım uyarısında bulundu. İnşaat mühendisleri ve mimarlar İstanbul'da birçok binanın yıkım riski olduğunu belirterek yıkımların devam edebileceğini söyledi.

İstanbul'da 704 metruk bina yıkıldı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ve ilçe belediyeleri tarafından başlatılan proje kapsamında 732 bina yıkıldı. İstanbul'da en çok yıkım 158 metruk bina ile Beylikdüzü'nde yapıldı.

İstanbul'da kaçak yapılara geçit yok!

İstanbul Boğazı'ndaki kaçak yapılar yıkılmaya devam ediyor. Boğaz'da, 15 günde mevzuata aykırı yapılaşmanın olduğu 4 yapı yıkıldı.

İstanbul'da 2 yılda 704 bina yıkıldı!

İstanbul'un birçok bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm projelerine hız verildi. Emniyet Müdürlüğü tarafından görüşmeler başlatıldı. Görüşmeler sonucunda 704 binanın yıkımı tamamlandı.

KİPTAŞ'tan Bakırköy'de dönüşüm yıkımı! Cadde Bakırköy için bir adım daha atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, hak sahipleriyle anlaşmaya vararak, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’ndeki 1968 üretimi, 9 blok, 66 konut bağımsız birim ve 111 hak sahibinden oluşan İş Bankası Mensupları Sitesi İncirli parselinde yıkım yaptı.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Yapay zeka teknolojisi ile deprem sonrası İstanbul’daki yıkım görüntülendi!

Yapay zeka teknolojisi, olası Marmara depreminin ardından İstanbul’da yaşanacak yıkımı resmetti. Deprem sonrası yıkılması beklenen 45 bin konutun bilgilerinin sisteme yüklenmesi ile daha gerçeğe yakın görüntü almak da mümkün olacak.

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.

İstanbul'daki 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım başladı!

İstanbul Küçükçekmece'de mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir türlü yıkılamayan, 13 blok ve 240 daireden meydana gelen 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım çalışmaları başladı. 

İTÜ’den çarpıcı deprem raporu: En belirgin yıkım nedenlerini tek tek açıkladılar!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin bir ön inceleme raporu hazırladı. Hazırlanan raporda yıkılan binaların enkaz haline gelmesinde birçok parametrenin etkin olduğu belirtilerek en belirgin yıkım nedenleri olarak görülen maddeler de sıralandı.

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! Tam 641 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde geldi. Tam 641 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte TOKİ İstanbul 2023 projesi detayları...

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Beyoğlu'ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında yıkım başladı!

İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda yer alan Alageyik, Kadem, Zürafa sokaklarında yıkım resmen başladı.

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

İstanbul yıkım Haberi

İstanbul yıkım

İBB Meclisi'nde, İstanbul genelindeki riskli yapıları dönüştürmek için önemli bir karara imza atıldı. Sözcü Gazetesi'nde Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, mevcut imar planlarına eklenmek üzere plan notu teklifi hazırladı.

Teklif, 17 Aralık’ta İBB Meclis oturumunda gündeme sunuldu. Teklifte, son olarak İzmir'de meydana gelen depremin bir kez daha şehirlerdeki yapı stokunun bir an önce depreme dayanıklı bir şekilde yenilenmesi gerçeğini gün yüzüne çıkardığı aktarıldı. İstanbul'da afet riskine hazırlık dahilinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla riskli binaların yakılıp yeniden yapılmasının teşvik edilmesi, imar planlama çalışmalarında da bu kapsamda uygulanabilir şekilde düzenleme yapılması gerektiği kaydedildi.

DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞEMİYOR 

Teklifte; zamanında yürürlükte olan imar planına ve mevzuata uygun şekilde ruhsat alarak yapılaşmış, günümüzde deprem riskine karşı dayanıksız olduğu tespit edilmiş binaların sonrasında onaylanan imar planlarında...