29 / 03 / 2024

istanbulda kiralar en çok nerelerde arttı

istanbulda kiralar en çok nerelerde arttı

İlkbahar ve sonbahar dönemleri saptamasının artık geçerli olmadığı İstanbul'da emlak hareketleri her dönem çok yoğun geçiyor. Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar söz konusu.

İngiltere'de kiralar 2023 yılında yüzde 24,2 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından yapılan "Ev Sahibi Olma ve Kiralama" başlıklı analize göre, Birleşik Krallık'ta konut kiraları 2023 yılında yüzde 24,2 artış gösterdi. Londra, 2 bin 253 sterlinle kiraların en yüksek olduğu bölge oldu.

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre Avrupa’nın en pahalı şehri belli oldu. Söz konusu rapora göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

2023 yılında Ofis ve perakende sektörlerinde arzın artan talebin gerisinde kalması, kiraların artmasına neden oldu. En çok iş merkezi ve ofislerin yer aldığı Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri ne kadar oldu?

Kira sorunu sürerken, sektörden 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi!

Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan kira artışı sorunu devam ederken Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Değirmenci'den 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi.

Emlakta Nostalji: Bebek'te Şimşiryan Apartmanı'nda 37,5 liraya kiralık ev!

1942 yılında Bebek İskelesi karşısındaki Şimşiryan Apartmanındaki daire 37,5 liraya kiralanmış. İstanbul'da günümüzde kiralar en az 10 bin TL'den başlıyor...

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Eski ve yeni kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kata yükseldi! Eski kiracı 35 bin, yeni kiracı 135 bin TL ödüyor!

Kiralık konut piyasasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, şimdi de eski ve yeni kiralar arasındaki fark gündem oldu. Uzmanlar, alıcıların kiracılar ile sorun yaşamamak için boş konutlara yöneldiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un en değerli ilçelerinde kira fiyatları kaç TL?

İstanbul Ticaret Odası tarafından paylaşılan verilere göre, İstanbul şehrinde konut kiralarının en yüksek olduğu ilçe Sarıyer olarak belirlendi. İşte İstanbul'un en prestijli ilçeleri ve bu ilçelerdeki kira fiyatları...

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

istanbulda kiralar en çok nerelerde arttı Haberi

istanbulda kiralar en çok nerelerde arttı


Emlak sektörünün en hareketli olduğu ilkbahar ve sonbahar dönemleri saptamasının artık geçerli olmadığı İstanbul'da emlak hareketleri her dönem çok yoğun geçiyor. Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar söz konusu. İstanbul'da kira fiyatlarının son 3 ayda en çok artış gösterdiği bölgelerin Gaziosmanpaşa, Kadıköy ve Beşiktaş olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun. "Kiralıklarda metrekare fiyatı Gaziosmanpaşa'da 19,5 TL've. Beşiktaş'ta 41 TL'ye. Kadıköy'de ise 39 TL've çıktı.  Gaziosmanpaşa'da son bir yılda yüzde 125 değer artışı yaşandı.  Bir konutun kira değeri ortalama 17 yılda amorti ettiği ülkemizde bu süreyi inanılmaz kira değer artışıyla o bölgede 11 yıla kadar indirdi."...