25 / 04 / 2024

istanbuldaki köprü ücretleri

istanbuldaki köprü ücretleri

İstanbul boğaziçi köprüleri ile otoyollardan sağlanan toplam gelir Nisan ayında 108,1 milyon TL oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

Seçimlerin ardından yaşanan zam rüzgarı devam ediyor. Şimdi de  köprü ve otoyollara zam gelmesi bekleniyor. Peki Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar olacak? İşte geçiş ücretleri...

2023 köprü ücretleri arttı mı? Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? 

Geçtiğimiz hafta cuma günü alınan kararla birlikte yüzde 18'lik KDV dilimi yüzde 20'ye yükseltilmişti. Bu kapsamda birçok kalemde fiyatlar peş peşe güncellenirken köprü ve otoyol ücretlerinin fiyatı da arttı.

Son dakika: Köprü ve otoyollara KDV zammı geldi!

Son dakika aktarılan detaylara Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine KDV zammı geldi. Peki, Köprü ve otoyolların yeni ücretleri ne kadar oldu? İşte köprü ve otoyolların yeni fiyatları...

Köprü ve otoyol ücretleri 2023! Osmangazi köprü ücretine zam yapıldı mı? Köprü ve otoyola yeni yılda zam var mı?

Köprü ve otoyol ücretlerine yeni yılda zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 köprü ve otoyol ücretlerine dair detaylar!

Çanakkale Köprüsü zamlı geldi! GESTAŞ feribot tarifesine yüzde 117 zam yaptı! İşte 20 Nisan 2022 fiyat listesi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasının üzerinden bir ay geçti, Çanakkale'de boğaz hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ feribot ücretlerine yüzde 117 zam yaptı! Yeni tarifeleri görenler şok oldu! Peki, GESTAŞ'ın feribot ücretleri ne kadar? Çanakkale Boğaz Hattı-Çanakkale Eceabat ve Gelibolu-Lapseki... İş

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri ne kadar?

Açılışı 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.

3. köprü geçiş ücretleri ne kadar olacak?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu projesini kazanan firmalar açıklandı. Bakan Yıldırım, dün yaptığı açıklamada otoyol ücretleri ile ilgili de bilgi verdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden kaçak geçen yandı!

İstanbul’a yapılan üçüncü köprü geçtiğimiz hafta tamamlandı. Açılışla birlikte, köprüden geçiş ücretleri de netleşmeye başladı. Köprüden geçiş küçük arabalar için 3, büyük arabalar için 9 dolar.

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

3. köprü geçiş ücretleri neden yüksek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü geçiş ücretleriyle ilgili: "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak" dedi.

Binali Yıldırım'da 3. Köprü geçiş ücretleri açıklaması!

Binali Yıldırım, 3. Köprü ücretleri hakkında açıklamada bulundu. Yıldırım, " Bu köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz. Bu köprünün bir maliyeti var.Burada şaşırılacak ya da yadırganacak bir şey yok. " dedi.

Körfez Köprüsü'nde geçiş ücretleri belirlendi!

İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate indirmesi beklenen Körfez Geçis Köprüsü'nün inşaatında sona yaklaşılırken, İstanbul'dan İzmir'e daha erken gitmek isteyenlerin ödeyeceği ücret de belli oldu.

3. Boğaz Köprüsü ve Körfez Köprüsü geçişleri zamlandı mı?

Yapımları devam eden Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Köprüsü'nün geçiş ücretleri dolardaki artış nedeniyle şimdiden zamlandı. Dolarda yaşanan rekor artış özellikle ithal ürün fiyatları üzerinde baskı yaratarak günlük hayatı etkiliyor.

istanbuldaki köprü ücretleri Haberi

istanbuldaki köprü ücretleri

İstanbul boğaziçi köprüleri ile otoyollardan sağlanan toplam gelir Nisan ayında 108,1 milyon TL oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden toplam 28 milyon 101 bin 829 TL, paralı otoyollardan ise 79 milyon 964 bin 221 TL gelir sağlandı. Böylece toplam gelir 108 milyon 66 bin 50 TL'ye ulaştı.


İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden çift yönlü olarak geçiş yapan araç sayısı 12 milyon 101 bin 824 olurken, aynı sürede otoyollardan ise 23 milyon 747 bin 635 adet araç geçiş yaptı.


Böylece İstanbul Boğaziçi köprülerinden ve otoyollardan geçiş yapan araç sayısı 35 milyon 849 bin 459 oldu.


OCAK-NİSAN DÖNEMİ


Ocak-Nisan döneminde iki köprüden sağlanan gelir 103 milyon 442 bin 175TL, otoyollardan sağlanan gelir 293 milyon 223 bin...