25 / 04 / 2024

Binali Yıldırım'da 3. Köprü geçiş ücretleri açıklaması!

Binali Yıldırım'da 3. Köprü geçiş ücretleri açıklaması!

Binali Yıldırım, 3. Köprü ücretleri hakkında açıklamada bulundu. Yıldırım, " Bu köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz. Bu köprünün bir maliyeti var.Burada şaşırılacak ya da yadırganacak bir şey yok. " dedi.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi 3. Ulaştırma Bakanları Toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Ağustos ayında hizmete gireceği açıklanan İstanbul’daki 3. köprünün ‘yüksek’ geçiş ücretlerine ilişkin  Yıldırım “Bu köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz. Bu köprünün bir maliyeti var. Bu maliyet de, köprüyü kullanacak araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak. Burada şaşırılacak ya da yadırganacak bir şey yok. Her hizmetin bir bedeli var. Paranız varsa bütçenizden yaparsınız, bedeli sübvanse edersiniz. Eğer yoksa yeterli kaynağınız, özel sektörle bir ortaklık şeklinde yaparsınız.” dedi.


Köprünün İstanbul’daki kent trafiğini rahatlatacağını hatırlatan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir an önce hizmet devreye girer, ondan da İstanbul gibi dünya şehri, trafik sıkıntısında, büyük araçların şehre girmesinden kurtulmuş olur. Bu proje çok başarılı bir projedir, dünyada rekor sürede yapılan bir köprüdür. Bu köprünün devreye girmesiyle beraber yılda İstanbul’da zaman kaybından, trafik sıkışıklığındaki yakıt kaybından 3 milyar lira tasarruf sağlanır. Bunu göz önüne aldığınız zaman iki sene içerisinde köprü bedavaya geliyor. En pahalı hizmet olmayan hizmettir”


KÜÇÜK ARAÇ 3 AĞIR VASITA 15 DOLAR!


IC İçtaş–Astaldi JV tarafından yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan 3. köprünün inşaatı, ağustos ayında devreye girecek. 3 milyar dolara mal olması beklenen proje tamamlandığında, araç başına 3 dolar (ağır vasıta 15 dolar) olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor. Buna göre köprüden geçen otomobil sayısının günlük 135 bin rakamının altına düşmesi halinde aradaki fark vatandaşın ödediği vergilerden kesilecek.


İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücretleri!


Sözcü


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Bakan Binali Yıldırım "3. Köprü maliyeti araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak. Burada şaşırılacak veya yadırganacak bir şey yok" dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu ücretlerinin sözleşme imzalanırken belirlendiğini vurguladı. Yıldırım, "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak. Burada şaşırılacak veya yadırganacak bir şey yok" dedi. Otomotivin 3 dolar, ağır vasıtanın ise 15 dolar ödeyerek geçiş yapacağı 3. Köprü'nün devreye girmesiyle beraber İstanbul'da zaman kaybından ve trafik sıkışıklığındaki yakıt kaybından yılda 3 milyar lira tasarruf sağlanacağını vurgulayan Yıldırım, "Bunu göz önüne aldığınızda 2 yıl içerisinde köprü bedavaya geliyor. Şunu da vatandaşlarımızın bilmesini isterim ki; en pahalı hizmet olmayan hizmettir" diye konuştu. 


TRENLER BU YIL YOLDA 

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Projede arzu etmediğimiz gecikmeler oldu. Bütün bu gecikmeleri geride bırakacak tedbirleri aldık ve 2016 sonu itibarıyla burada trenleri yürütmüş olacağız" dedi. Yıldırım, İstanbul- Selanik hızlı tren hattının yapımını ise bu sene başlatacaklarını açıkladı. 


Sabah




Haber Ege Haber gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Üçüncü köprü pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldınm'ın katılımıyla resmen açıldı. IC İçtaş-Astaldi JV tarafından yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan 3. köprünün inşaatı tamamlandıktan sonra adeta para basacak. 

1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 1988 yılında tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra İstanbul Boğazı'na inşa edilen 3. köprüde sona yaklaşıldı. 3 milyar dolara mal olacak proje, ağustos ayında devreye girecek. 3. köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor. Böylece köprünün günlük geliri en az 405 bin dolar (1.1 milyon TL) olacak. Bu rakam ağır vasıta araçlarda 15 doları bulacak. 

 

Ege Haber


Geri Dön