25 / 04 / 2024

İstanbulu ziyaret eden turist sayısında artış

İstanbulu ziyaret eden turist sayısında artış

Turizm potansiyeli bakımından Londra, Paris, Bangkok ve Singapur'dan sonra 5'inci sırada yer alan İstanbul, en hızlı büyüyen turizm destinasyonlarından biri. önümüzdeki 10 yıl içinde İstanbul'un ziyaretçi sayısının iki katına çıkarak 20 milyona ulaşacak..

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

CHP'den Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarına ziyaret!

Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret eden CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, "Fikirtepe'de şu an ortada hukuken bir şirket olmasına rağmen, bu şirketin sahipleri ortada yok" dedi...

Dünya Bankası uzmanları ERA H&B ofisini ziyaret etti!

Çözümün ertesi gününde Kıbrıs emlak sektörü nasıl bir yol izleyecek? Dünya Bankası yetkilileri, mülkiyet başlığını yerinde incelemek için KKTC'deydi. ERA H&B ofisini ziyaret eden uzmanlar, Hüseyin Sadeghi'den sektörle ilgili bilgi aldı.

Fatma Güldemet Sarı'dan, Yüreğir'deki dönüşüm bölgesine ziyaret!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana’ya ilk ziyaretini bugün yaptı. Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılacak kentsel dönüşüm bölgesini ziyaret eden çiçeği burnunda bakan, adım başı vatandaşların şikâyetleriyle karşılaştı.

İMSİAD CNR Emlak Fuarı'nı ziyaret etti!

Geçtiğimiz aylarda dünyanın en önemli fuarlarından sayılan Dubai ve Kuveyt fuarlarını ziyaret eden İMSİAD son olarak İstanbul "CNR Emlak - Konut. İşyeri, Satmalına. Kiralama ve Finansman Fuarfnı ziyaret etti.

Yabancı ziyaretçi sayısı Eylül'de yüzde 2,31 azaldı!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan geçici verilerle 2015 yılı Eylül ayında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,31′lik bir azalarak 4,3 milyon oldu.

İstanbul'u ziyaret eden turist sayısı yüzde 7 arttı!

İstanbul'u beş ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 4 milyon 589 bin 41 turist ziyaret etti. Geçen yılın aynı dönemine göre havayoluyla gelişler yüzde 6,8, denizyoluyla gelişler ise yüzde 9,9 artış gösterdi.

Müzeleri ziyaret eden turist sayısı 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı!

Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10 artış göstererek 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Kapadokya Göreme Açık Hava Müzesi'ne ziyaret arttı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu,yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı ilk üç ayda 364 bin 563 oldu.

İMO Heyeti Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti!

İMO heyeti, Yerlikaya'yı ziyaret etti Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret eden İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç ve yönetim kurulu üyeleri inşaat sektöründe yaşanan sorunlar konusunda bilgiler sundular.

Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı 2 kat arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20'lik düşüşle 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti. Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı ise aynı dönemde 2 kat arttı

Mehmet Ergün Turan Yayladağı'nı ziyaret etti!

TOKİ Başkanı Ergün Turan Yayladağı ilçesine geldi. Yayladağı Belediye Babanı Mehmet Kalkan'ı da ziyaret eden Ergün, toplu konutların yapılacağı araziyi beğendiklerini, gelecek yıl mayısta inşaatların temelinin atılacağım kaydetti.

İstanbulu ziyaret eden turist sayısında artış Haberi

İstanbulu ziyaret eden turist sayısında artış


Turizm potansiyeli bakımından Londra, Paris, Bangkok ve Singapur'dan sonra 5'inci sırada yer alan İstanbul, en hızlı büyüyen turizm destinasyonlarından biri. 


ZİRA 2003 ve 2012 yılları arasında, Londra'nın uluslararası ziyaretçi sayısı sadece 3'te bir oranında artarken İstanbul'un ziyaretçi sayısı üç kat arttı. 


Uzmanlar, bu hızla giderse önümüzdeki 10 yıl içinde İstanbul'un ziyaretçi sayısının iki katına çıkarak 20 milyona ulaşmasını bekliyor. Bu da aynı hızla ziyaretçi alan Londra ve İstanbul'un 10 yıl sonra ziyaretçi sayısı bakımından eşitleneceği anlamına geliyor. Bu artış, otel yatırım pazarı açısından potansiyele dair önemli bir ipucu veriyor. 


Geçen yıllarda Wyndham, Shangri-La, Le Meridien, Mandarin Oriental ve W Hotel gibi markalar pazara girdi. Raffles ve Fairmont gibi markalar ise girmeye hazırlanıyor. Hilton grubu çeşitli markalar ile birlikte baş döndürücü bir hızla...