29 / 03 / 2024

istanbulun dünyadaki yeri

istanbulun dünyadaki yeri

Türkiye İnovasyon Haftası’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul, Osmanlı Devleti döneminde bilimin kültürün, ticaretin dünyadaki önemli merkezi olmuştur. Dönemin cazibe merkezi olan İstanbul’da bugün de bu gerçek değişmedi” dedi....

Birileri kazanıyor, bedelini hep beraber ödüyoruz...

Uluslararası ticaretin en çok kabul gören aracı dolar olduğu için dünyadaki her ülke rezervlerinde büyük bir kısmını dolara ayırdı. Kısacası dolara olan talep arttıkça doların ​​değeri de artıyor ve TL dolar karşısında her geçen gün değer kaybediyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

Ziraat Kuleleri'ne Mükemmeliyet Ödülü!

Dünyadaki en yüksek 100 binanın 16 tanesinde imzası olan ABD merkezli Turner International’ın proje yönetimini üstlenmiş olduğu Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından ‘İnşaatta Mükemmeliyet Ödülü’nü aldı. 

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Evini boş tutanlar dikkat! Dünyada boş konutlar için neler yapılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evini boş tutan ev sahiplerine dair sert çıkışından sonra gözleri dünyadaki örneklere çevirdi. Peki, diğer ülkeler boş evlerle ilgili nasıl yasalar çıkarıyor? İşte detaylar...

Hızlı tüketim ürünlerinin cirosu yüzde 94 büyüdü!

Yüksek enflasyon ve dünyadaki düşüş trendine rağmen Türkiye'de artan gıda fiyatları özellikle hızlı tüketim ürünlerinde ciroları büyüttü. Aynı zamanda gıda alışverişleri de perakendede hacmi büyüttü.

Borsa İstanbul yüzde 105 ile dünyada en fazla kazandıran borsa oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince hazırlanan “Türkiye Sermaye Piyasası 2022” raporuna göre, Borsa İstanbul, 2022’de dünyadaki organize borsalar arasında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla kazandıran borsa oldu.

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.

Marketteki etiketler vatandaşı kara kara düşündürüyor! Vatandaş artık Ayağını yorganına göre uzatamıyor

Özellikle gıda alışverişlerinde hissedilen ekonomik problem vatandaşın market reyonlarında fiyatlar dolayısı ile kafası karışıyor. CHP Milletvekili Başevirgen, dünyadaki trendin aksine Türkiye'de gıda ücretlerinin yükselmeye devam ettiğini açıkladı.

Dünyadaki milyarderlerin sayısı ve servetleri azalıyor!

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un Milyarderler Listesi'nde yer alanların sayısı düşerken servetleri de aynı doğrultuda azalmaya başladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatları düştü! Son dakika gübre fiyatları ne kadar oldu? 28 Ekim 2022 fiyat listesi...

Gübre fiyatlarında düşüşler başladı. Kurlarda bir düşüş yaşanmamasına karşın gübre fiyatlarının düşmesi, dünyadaki talep daralması ile bağlantılı görülüyor. Peki son dakika gübre fiyatları ne kadar oldu? Bugün gübre fiyatları kaç lira? İşte 28 Ekim 2022 fiyat listesi... 

BES’te yeni düzenlemenin sinyali geldi! BES’e katılan herkesi ilgilendiriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni düzenleme ve teşviklerin hayata geçirileceğini açıkladı. Nebati, BES'in, dünyadaki benzer emeklilik sistemleriyle kıyaslandığında devlet olarak sağlanan en cömert teşviklerden biri haline geldiğini vurguladı.

istanbulun dünyadaki yeri Haberi

istanbulun dünyadaki yeri

Türkiye İnovasyon Haftası Toplantısı Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra yerli ve yabancı 5 bin kişi katıldı.


Toplantıda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu ve Osmanlı devletleri döneminde de Konya'dan Bursa'ya, Sivas'tan Edirne'ye kadar birçok şehrin dünyanın merkezi olduğunu belirterek, “Elbette İstanbul da Osmanlı Devleti döneminde bilimin kültürün, ticaretin dünyadaki önemli merkezleri olmuştur. Taklit eden takip eden asla öne geçemez. Üretmeyip, üretilenle yetinen, başkasının avucuna bakan asla liderlik konumuna yükselemez. Daha fazla yatırım yapmak zorunda olduğumuz açıktır. Bilim ve sanatın çok geliştiği şehirler esasında cazibe merkezi olan şehirlerdir. Konya döneminin önemli bir başkenti olan Konya, bilimin, sanatçıların önde gelen isimlerini çekmiştir. Daha fazla bilim insanı...