27 / 04 / 2024

istimlak torba yasası

istimlak torba yasası

İstimlak bedelinin tespiti ve ödemelerine ilişkin yasal esaslar, Kamulaştırma Kanununun 10. maddesinde açıklanıyor. Peki istimlak bedeli nasıl tespit edilir? İstimlak bedeli nasıl ödenir? İşte istimlak yargıtay kararı örneği...

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Çalışmayan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesi kapsamında torba yasasında yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre yapılacak 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek.

2. torba yasasında yeni müjdeler peş peşe sıralandı! Yeni maddeler eklendi: emeklilere ikramiye, emekli zammı, ev hanımı

Yeni yasama döneminde TBMM'nin ana gündemi olan 2. torba yasa, birçok kişi tarafından takip ediliyor. Özellikle memurlar ve emekliler için önemli olan bu yasa, Başkan Erdoğan'ın emeklilere ikramiye ile ilgili verdiği müjdenin ardından merakla beklenmekte. 2. Torba Yasa'yla ilgili son bilgiler...

Yeni torba meclise geliyor: Deprem yasası, kiralık evler ve emekli zammı gündemde 

Ekonomik ve sosyal güvenlik konularında birçok yeni düzenleme Meclis'in gündemine geliyor. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği bu reformlar, sırasıyla Meclis'e sunulacak. İlk kapsamlı kanun teklifinin hazırlıkları da başlatıldı. İşte bu ilk torba nelerin yer alacağına dair bilgiler…

2. Torba Yasa Geliyor: EYT, 500 Prim ve Bağ-Kur Affı Müjdesi mi?

Kabul edilen 31 Maddelik Torba Yasası’nın ardından 2. torba yasa için 9 madde imzalanıyor. Birçok konuyu içeren bu yasalar yeni düzenlemelerle vatandaşlar için hazırlanıyor. Gündemde olan konulardan olan EYT staj-çıraklık, 500 prim ve Bağ-Kur affı yer alıyor. İşte 31 Maddelik Torba Yasası detayları…

2023 torba yasada neler var? Hangi yasa maddeleri torba yasada yer alıyor!

Torba yasası ile ilgili milyonlarca vatandaşın merak ettiği sorulara yanıt geldi. 18 maddelik torba yasa teklifi içreğinde hangi maddelerinin yer aldığı düzenleme tek tek kamuoyuna duyuruldu. Peki torba yasasıda neler var?

2. torba yasada hani konular ele alındı! staj sigortası sayılacak mı? Astsubaylar tazminat konusu açıklandı mı?

Son yasalaşan düzenleme, emekli aylıkları, bayram ikramiyeleri ve geçici işçilerin kadro sorunlarını içeriyor. Bu düzenlemenin kabul edilmesinin ardından, gözler torba yasasındaki maddelere çevrildi. 

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara müjde! Borçlarınızdan kurtulacaksınız!

Hükümet tarafından Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için yeni bir sayfa açıldı. Torba yasası ile bu borçlardan kurtulabileceksiniz...

Taşınmazlara yeniden değerleme fırsatı geldi!

Meclis’te kabul edilen mini torba yasası ekonomik hayatı güçlendirecek bir dizi düzenleme içeriyor. Bilanço esasına göre defter tutan işletmelerin taşınmazlarına yeniden değerleme fırsatı verildi..

İmar barışı ile ev krediye uygun olacak mı?

Torba Yasası kapsamında getirilen imar barışı ile iskansız ev krediye uygun olacak mı? İmar barışının ne faydası olacak?

Yeni Torba Yasası metni 2018!

Yeni Torba Tasarısı olan Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı için mecliste görüşmeler başladı..

Torba Yasası ile gayrimenkul vergilerinde hangi düzenlemeler yapıldı?

Eylül sonunda Meclis’e sunulan Yasa Tasarısı’nın görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda tasarının gelir vergisi ve kurumlar vergisiyle ilgili düzenlemelerine değinmiştik. Bu arada bazı gelişmeler oldu.

Torba Yasası 2017 yürürlüğe girdi!

Geçtiğimiz günlerde mecliste kabul edilen ve vergisel teşvikler sunan Torba Yasası 2017, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Torba yasasına sürpriz yeni maddeler eklendi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve aralarında Kanal İstanbul için suyolu maddesinin de yer aldığı torba tasarıya son dakika sürpriziyle yeni maddeler eklendi.

istimlak torba yasası Haberi

istimlak torba yasası

İstimlak yargıtay kararı!

İstimlak ile ilgili yasal esaslar Kamulaştırma Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunun 10. maddesi gereğince, kamulaştırmanın satın alma usulü ile yapılamaması halinde idare, 7 nci maddeye göre topladığı bilgi ve belgelerle 8 inci madde uyarınca yaptırmış olduğu bedel tespiti ve bu husustaki diğer bilgi ve belgeleri bir dilekçeye ekleyerek taşınmaz malın bulunduğu yer asliye hukuk mahkemesine müracaat eder ve taşınmaz malın kamulaştırma bedelinin tespitiyle, bu bedelin, peşin veya kamulaştırma 3 üncü maddenin ikinci fıkrasına göre yapılmış ise taksitle ödenmesi karşılığında, idare adına tesciline karar verilmesini ister. 


Mahkeme, idarenin başvuru tarihinden itibaren en geç otuz gün sonrası için belirlediği duruşma gününü, dava dilekçesi ve idare tarafından verilen belgelerin birer örneği de eklenerek taşınmaz malın malikine meşruhatlı davetiye ile veya idarece...