İstinye Üniversite Hastanesİ Damar Sağlığı Merkezi nerede Haberi

İstinye Üniversite Hastanesi bünyesinde Damar Sağlığı ve Yaşam Merkezi açıldı.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, vasküler cerrahi alanının önemli isimlerinden Prof. Dr. Yusuf Kalko'nun yönetiminde faaliyete geçen merkezde, her geçen gün daha tehlikeli boyutlara ulaşarak genç yaşlarda da görülmeye başlanan damar hastalıklarının erken tanı ve tedavisi gerçekleştirilecek.
İnme cerrahisi, minimal invaziv damar cerrahisi, doğumsal damar anomalileri ile diyabetik ayak ve varis tedavileri olmak üzere beş ayrı bölümden oluşan merkezde, invazif radyoloji ve radyoloji, anestezi ve reanimasyon, nöroloji, enfeksiyon hastalıkları, kardiyoloji, beslenme-diyetetik ve endokrinoloji branşlarında beş doktor görev yapacak.
Merkez içerisinde faaliyet gösteren inme cerrahisi bölümüyle, şah damarı tıkanması nedeniyle fonksiyon kaybına uğramış felçli hastalara, felci takip eden 7-10 gün içerisinde ameliyat olma imkanı sağlanıyor.
Lokal anestezi ve minimal invaziv damar cerrahisi tekniğiyle gerçekleşen inme...