23 / 04 / 2024

işyeri açmak için ne gerekir

işyeri açmak için ne gerekir

Bir işyeri açmak istediğizi ancak neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Bu durumda yeni bir işyeri açmak için neler gerekli sorunuzun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon Araklı'da yeni bakır madeni açmak için start verdi. 

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler 2022! Emlak ofisi nasıl açılır?

Emlak ofisi açmak isteyenler yeni bir ofis açmak için nelerin gerekli olduğunu araştırıyorlar. Emlak ofisi açabilmek için bazı koşulların sağlanıyor olması gerekiyor. Peki, emlak ofisi nasıl açılır? Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

İş yeri açmayı düşünenler dikkat! O izinler...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerinde iş yeri açmak için gerekli olan izinleri yazdı. Peki konut sitesinde iş yeri açmak için hangi izinler gerekiyor?

EPDK şarj istasyonu kurmak için gereken şartları açıkladı! İşte asgari sermaye bedeli

Geleceğin dünyasında yollarda artık benzin istasyonları değil elektrikli şarj istasyonları olacak. Türkiye'de şu anda yüzde yüz elektrikli araçlar için açılmış şarj istasyonu yok! EPDK ise şarj istasyonu açmak için gereken asgari sermaye bedelini açıkladı.

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Restoran açmak için evini satan Asuman Dabak dolandırıldı!

Tavuk restoranı açmak için Cihangir'deki evini satmak isteyen Asuman Dabak 2.5 milyon lira değerinde dolandırıldığını söyledi. 

Sitede iş yeri açarken onay alınması şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitede iş yeri açmak için onay alınması gerekip gerekmediğini yazdı. İşte İmal'in o yazısı...

işyeri açmak için ne gerekir Haberi

işyeri açmak için ne gerekir

Yeni bir işyeri açmak için neler gerekli?

Bir işyeri açmak istediğinizi ancak neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. İşyeri açma aşamasında yapılması gereken hususlar ve temin edilmesi gereken belgeler Vergi Usul Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Söz konusu kanunun 153. maddesine göre 1- Vergiye tabi olan ticaret ve sanat erbabı; 2- Serbest meslek erbabı; 3- Kurumlar vergisi mükellefleri; 4- Kollektif ve Adi Şirket ortaklarıyla Komandit şirketin Komandite ortakları; 5- Ticaret sicil memurları işe başlama bildirimlerini yapmak zorunda oluyor.


İşyeri açmak için gereken belgeler

İşyeri açmak için gereken belgeleri gerçek kişiler ve tüzel kişiler olmak üzere iki ayrı grupta inceleyebiliriz.


Gerçek Kişiler için gereken belgeler

- Vergi dairelerinden alınabilen Başlama - bırakma bildiriminin doldurulması gerekir.

- Mükellef tarafından imzalanır. Yeminli mali müşavir, sebest muhasebeci mali müşavir ya da sebest...