25 / 04 / 2024

iyi niyet ne demektir

iyi niyet ne demektir

Türk Medeni Kanunu'nda açıklamasına yer verilen iyiniyet ilkesi nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...a

Bakan Işıkhan açıkladı! BAĞKUR 7200 ne zaman yasalaşacak?

Türkiye'de küçük esnaf ve Bağ-Kur sigortalıları için emeklilik şartlarında yapılan düzenlemeler kapsamında milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve uzun süredir beklenen 7200 prim günü düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağı merak ediliyor.

500.000 TL'nin Vadeli Şubat 2024 faiz oranları ne kadar? Banka banka verilen rakamlar!

Güvenli bir şekilde tasarruflarını değerlendirmek isteyen vatandaşlar için mevduat hesapları, tercih edilen bir yatırım aracıdır. Vatandaşlar günümüz şartlarında mevduat hesaplarına en iyi getiriyi vercek bankayı araştırıyor. 500.000 TL'nin aylık getirisi ne kadar?

İkinci el otomobil alıp satarken galericiler mi, kurumsallar mı iyi?

AutoClub Genel Müdürü Turgut Yüksekdağ, X sosyal medya hesabından 2. el otomobil alım satımı ve kurumsal 2. el otomobil firmaları ile ilgili bir paylaşım yaptı. Peki ikinci el otomobil alıp satarken galericiler mi, kurumsallar mı iyi? Vatandaşlar bu konu hakkında ne düşünüyor? 

Yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıkladı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde...

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.

Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav ne zaman? Vakıfbank son iş başvuru ücreti hangi gün?

Vakıfbank 1985 kişiyi işe alacağını ilan etti. Peki, Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav tarihi belli oldu mu? Vakıfbank son iş başvuru ücreti ne zaman? İşte detaylar...

Evde bakım maaşlarına ne kadar zam gelecek? Ocak 2024 zamları için resmen nefesler tutuldu! 

Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren evde bakım maaşlarına ne kadar zam gelecek? Ocak 2024 zamları için resmen nefesler tutuldu. İşte tek tek hesaplanan evde bakım maaşı Ocak 2024 zammı...

Prefabrik konut fiyatları ne kadar? 3+1 prefabrik evlerin maliyeti ne kadar oluyor?

Prefabrik ev yaptırmayı düşünen ancak mali durumu çok da iyi olmayan vatandaşlar, devletin bu konuda destek verip vermediğini merak ediyor. İşte “Prefabrik devlet desteği var mı, varsa ne kadar?” sorusunun detayları!

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu, bu yılın banko emtia ürünlerini sıralayıp, gümüşe göz kırptı: “Altın kötü olmaz. Fakat ne kadar iyi olur onu bilemeyiz. Lityum, rodyum ve nikel, önümüzdeki bir senenin gözdeleri. İki kriter gerçekleşirse gümüş kazanç ürünü olabilir.”

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

Kamu işçilerinin maaşı ne kadar olacak? Kamudaki 700 bin işçiye ne kadar zam yapılacak? Bu rakamlara göz atın!

700 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme için ikinci görüşmeler sürerken, kamu işçilerinin maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor. 

Kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak? 2023 kamuda 700 bin işçiye maaş zammında son dakika! Sözleşme ne zaman?

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Peki kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak?

iyi niyet ne demektir Haberi

iyi niyet ne demektir

İyiniyet ilkesi nedir?

İyiniyet ilkesi, bir hakkı elde edebilmek, kazanabilmek için kötüniyetli olmamayı ifade ediyor. İyiniyet ilkesine ilişkin hususlara Türk Medeni Kanunu'nda yer verilmiştir.


Türk Medeni Kanunu'nun 3. maddesinde iyiniyet ilkesi nedir sorusunun yanıtı;


MADDE 3.- Kanunun iyiniyete hukukî bir sonuç bağladığı durumlarda, asıl olan iyiniyetin varlığıdır.

Ancak, durumun gereklerine göre kendisinden beklenen özeni göstermeyen kimse iyiniyet iddiasında bulunamaz.


Bu maddeye göre, içinde bulunulan durumda kişi kendisinden beklenilen özeni, iyiniyeti göstermediği takdirde iyiniyet iddiasında bulunamıyor.



Işıl Seren...