29 / 03 / 2024

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu

Konak'a yapılması planlanan yaya üst geçidinde taslak projeye İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay geldi.

2023'te 1 milyon 226 bin konut satıldı! Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?

2023'te 1 milyon 226 bin konut satılırken, geçen yıla göre yüzde 17,5 düşüş yaşandı. Piyasa koşullarına göre bu satışların çok bile olduğunu söyleyen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci '' Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?'' diye sordu. İşte detaylar...

Hyper Naked sınıfının 1 numaralı motosikleti Yamaha MT-07 19 Ekim 2022 fiyat listesi!    

125 binden fazla satışıyla piyasaya çıktığı günden bu yana Hyper Naked sınıfının 1 numaralı motosikleti olma unvanını elinde tutan Yamaha MT-07 19 Ekim 2022 fiyat listesi...

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklenti gerginliği! 

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nın orijinal dokusunun bozulduğu iddiasıyla İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu suç duyurusu yaptı. 14 Ekim'de 2020'de yıkım kararı alınmasına rağmen yalı ile ilgili yıkım gerçekleşmedi.

Çeşme’de sit alanında usulsüz yapılan yapılar için yıkım kararı!

Acun Ilıcalı ve futbolcu Mesut Özil’in ultra lüks villalarının da bulunduğu Çeşme Alaçatı’da Veryeriler İnşaat tarafından inşa edilen gayrimenkul projesine ilişkin İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dikkat çeken bir karar çıktı.

Kültürpark imar planlarında yeni gelişme!

Kültürpark “Koruma Amaçlı İmar Planı” İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iade edildi. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kurul kararı açıklandı.

Murat Kurum: 1 numaralı gündemimiz deprem!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem çalışmaları kapsamında ilk etapta acilen bir buçuk milyon konutu depreme duyarlı dönüşmesi gerektiğini, bu şekilde 8.5 milyon konut olduğunu söyledi. Kurum, Türkiye'nin bir numaralı gündeminin deprem olduğuna dikkat çekti...

Kültürpark'ın imar planları için önemli adım!

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda Kültürpark'a ilişkin 1/1000 ve 1/5000'lik planların değerlendirme süreci için beklemeye alınması talep edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası kültür mirası oldu!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescillendi.

Meslek odalarından Yeni Kültürpark'a itiraz!

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark Projesi'yle ilgili sonuç kararını erteledi.

Buca’da tarihi doku koruma altına alınıyor!

Buca’nın 39 hektar alana yayılmış Kentsel Sit Alanlarına yönelik 1/1000’lik Koruma Amaçlı İmar Planı ile Kentsel Sit Alanı Tasarım Rehberi Buca Belediye Meclisi’nden geçerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ve İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayına sunuldu.

İzmir Konak'a rampalı yaya üst geçidi yapılacak!

Konak'a yapılması planlanan yaya üst geçidinde taslak projeye İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay geldi.

İzmir Aliağa parselasyon planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa İlçesi, Paşaçiftliği mevkii 1685 nolu parsel, 4438 nolu parsel, 1126 ada 2 parsel, 1126 ada 6 parsel, 1133 ada 1 numaralı parsellerin parselasyon planları ve dağıtım cetvelleri askıya çıktı.

Maliye: Hilmi Başaran ve İmar Bankası, 1 numaralı vergi yüzsüzü!

Maliye Bakanlığı, devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan mükelleflerini açıkladı. Vergi yüzsüzleri listesinin ilk sırasında İmar Bankası Eski Genel Müdürü Hilmi Başaran yer aldı. Listede 14 bin 247 kişi ve kuruluş bulunuyor.

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Haberi

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mayıs ayında açılışını yaptığı, günde ortalama 2 bin 600 aracın geçtiği Konak Tüneli, üst geçidi zorunlu kıldı. Konak Meydanı'nda yayalar, sürekli akan trafikte araçların arasından karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike atlatıyor. Yetkililer, yaya üst geçidi tamamlanınca kadar metro alt geçidinin kullanılmasını önerse de bu dikkate alınmıyor. Tünelle eş zamanlı olarak açılması gereken yaya üst geçidi bürokratik nedenlerle gecikti. Sonuçta taslak Kurul tarafından onaylandı. Kurul proje detaylarını da onaylarsa Konak'taki yaya üst geçidi aralık ayı sonunda tamamlanmış olacak. Üst geçidin 1 milyon 200 bin liraya mal olması, günde ortalama 35 bin yayanın geçmesi öngörülüyor. Karayolları İzmir Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, "Yaya üst geçidi, Bahribaba Parkı ile Yeni Karamürsel arasında yaya geçişini sağlayacak. Üstgeçidin toplam açıklığı 58 metre,...