23 / 04 / 2024

izmir artçı depremler 2021

izmir artçı depremler 2021

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin, "30 Ekim 2020 tarihinde olan ve İzmir'i etkileyen depremin artçısı olabilir" dedi. 

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Doğu Anadolu uyarısı: Stres artışının göstergesi!

Hakkari'de geçtiğimiz günlerde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yarattı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölge için açıklama yaptı ve stres artışına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Naci Görür: Anadolu'da gerilim yüksek, çok tedirginiz...

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra bölgede sık sık yaşanan artçı depremler işe Doğu Anadolu Fayı ile ilgili uyarıların artmasına da neden olmaktadır.

O ilde yaşayanlara korkutan açıklama! 7 şiddetindeki depremlerde binaların yüzde 60'ı yıkılacak!

Ülke genelinde depremler olmaya devam ediyor. Artçı depremler vatandaşları korkuturken o il için de uzmanlardan uyarı geldi. 7 şiddetinde deprem olması halinde binaların yüzde 60'ının yıkılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler, yapı kimyasalı üreticilerini de harekete geçirdi. Bu doğrultuda, İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini artık Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan söz konusu ürün, aynı zamanda yapılara ekstra ağırlık da yük

Prof. Dr. Ahmet Ercan 'artçı depremler devam edecek' diyerek illere göre deprem büyüklüklerini açıkladı!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Hatay'daki depreme değinerek, artçı depremlerin devam edeceğini söyledi.

SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 18 Ağustos 2023 güncel depremler!

Ülkemizde sıkça yaşanan depremlerden en sonuncusu 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşti. Şu an iyileşme süreci yaşanıyor ancak artçı sarsıntılar devam ediyor. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin hazırladığı 18 Ağustos 2023 tarihli son depremler listesi...

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Son Dakika deprem: Fay hattı alev aldı, depremler art arda geldi! Malatya, Antalya, Kahramanmaraş deprem listesi...

Türkiye'de son dakika deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Dün Malatya'da peş peşe meydana gelen depremler endişeye sebep oldu. Peki, bugün deprem oldu mu? 13 Ağustos 2023 son dakika deprem listesi... 

Artçı depremler ne zamana kadar devam eder?

6 Şubat'ta gerçekleşen depremler sonrası pek çok kişinin gündemi bu doğal afetin gerçekleri oldu. Birçok kişi "Artçı depremler ne zamana kadar devam eder?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ 42 ilde 182 konut açık artırma online katılma ekranı! TOKİ illeri peş peşe sıraladı: İstanbul, Ankara, İzmir...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 42 ilde 182 adet konutu açık artırma ile satışa çıkaracak. İşte detaylar...

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Artçı depremler büyük depremin şiddetini azaltır mı? Kaç şiddetinde deprem hissedilir?

Artçı depremlerin büyük depremlerin şiddetini azaltma özelliği var mı? Kaç şiddetindeki depremler evi yıkar? bu ve benzeri sorular vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

izmir artçı depremler 2021 Haberi

izmir artçı depremler 2021

AFAD, Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; gelişmelerin takip edildiğini açıklamasında ifade eden AFAD, “Geçmiş olsun İzmir. Seferihisar açıklarında meydana gelen #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. GÖRÜR: ARTÇI OLABİLİR

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depremle ilgili açıklamalarda bulundu 

Görür, “Arkadaşlar, demin Kuşadası Körfezinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Muhtemelen bu deprem 30 Ekim 2020 tarihinde olan ve İzmir'i etkileyen depremin artçısı olabilir. Sevgiyle” diye konuştu.

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

Hasan Sözbilir: Kentsel dönüşüme ağırlık...