19 / 04 / 2024

izmir bayraklı deprem

izmir bayraklı deprem

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’yla ilgili yeni tartışmalar yaşanıyor. Apartmanın deprem tespit tutanağında zemin etüdü yapılmasının söylendiği ileri sürüldü. 

Serdar Sandal: Yeni imar düzenlemesi için çalışıyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kovid-19 ve depremden etkilenen bölge esnafını ziyaret etti ve "Yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hak kaybı olmadan sağlam ve modern yapılara kavuşturmak istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızda yanınızdayız" dedi.

2 bin 60 yatak kapasiteli İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi açıldı!

2 bin 60 yatak kapasitesi ile dikkat çeken İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi resmen açıldı. Merakla beklenen şehir hastanesinin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan gerçekleştirdi.

SON DAKİKA! İzmir'de deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamış olduğu son dakika verilerine göre, İzmir Menderes'te 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte AFAD'ın yayımladığı 29 Ekim 2023 son depremler listesi...

Son Dakika! İzmir'de deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi, İzmir'in Buca ilçesinde bir deprem olduğunu duyurdu. 

Ziraat GYO İzmir Bayraklı'daki 3 arsasının yüzde 50 hissesini 1.1 milyar TL'ye sattı! 

Ziraat GYO İzmir Bayraklı'da yer alan 3 adet arsasının yüzde 50 hissesini, T.C.Ziraat Bankası A.Ş ve T.Halk Bankası A.Ş Mensupları Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı'na sattı. İşte ayrıntılar...

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektar büyüklüğündeki alanda imar planlarını bitirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben müteahhitin değil, halkın başkanıyım. Bize güvenin, vatandaşlarımızın bir kuruşluk hakkını başkalarına yedirirsem namerdim” dedi.

İzmir Bayraklı'da 18.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Karşıyaka 1. Satış Memurluğu, İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi, 8854 ada 1 parselde yer alan arsayı 18 milyon 295 bin 200 TL'ye icradan satıyor...

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'da 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sonrasında askıya alınan imar plan notu değişikliğine itiraz edildi. Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, oy birliğiyle itirazların reddine karar verdi.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına itiraz!

TMMOB tarafından, emsal artışı kararına ilişkin Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verilerek, söz konusu plan notunun iptal edilmesini ve dilekçede Belediye’ye yöneltilen soruların yanıtlandırılmasını istedi.

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm planlamaları yapıldı!

İzmir Bayraklı Belediyesi ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için planlamalarını tamamladı. Yapılacak planlamayla 40 yıllık imar sorunu ortadan kalkacak. 

İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

İzmir Bayaklı'da devam eden kentsel dönüşüm problemleri ortadan kalkıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

İzmir Bayraklı'da 34 blokun kaba inşaatı tamamlandı!

İzmir depremi sonrasında Bayraklı Şehir Hastanesi yanında inşa edilen 5 katlı 34 bloğun kaba inşaatı tamamlandı. 

Bayraklı Deprem Konutları 20 Kasım'da teslim edilecek!

Bir yıl önce 6.6 şiddetinde gerçekleşen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği büyük İzmir depreminde enkaza dönmüş blokların yerine yenisinin yapımı tamamlandı. Bayraklı ilçesinde hasarlı ve yıkılmış olan binaların yenilerinin yapımı için ise 7 adet proje alanı belirlemesi gerçekleştirildi.

izmir bayraklı deprem Haberi

izmir bayraklı deprem

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından yıkılan binaların depreme dayanıklı olmadığı tartışmalarına bir yenisi daha dahil oldu. 

Evrensel'den Ramis Sağlam'ın haberine göre; depremde yıkılan ve çocuk parkı tartışmalarıyla gündeme gelen Rıza Bey Apartmanı’nın depreme dayanıklılığıyla ilgili yeni tartışmalar başladı. 

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi ve Yapı Laboratuvarının 25 Nisan 2012 tarihli deprem riski değerlendirme raporunda “Yapılan değerlendirme sonucunda; 3. grup risk kategorisinde olup; binanın yapılan incelemelere göre hasar görmesi ihtimalinin olduğu, 2007 deprem yönetmeliğine göre performans analizinin yaptırılması gerekli olduğu kanaatine varılmıştır” ifadeleri kullanılmış.

DEPREM TESPİT TUTANAĞINDA ZEMİN ETÜDÜ YAPILMASI SÖYLENMİŞ

Deprem Etüt Merkezi tarafından hazırlanan tutanağın bir örneği ise dönemin mal sahibi ve yönetici konumundaki Alican Alpgündüz’e imza karşılığı teslim edildiği tutanakta kayıt edilmiş. Bayraklı Belediyesinin...