18 / 04 / 2024

izmir beydağ barajı

izmir beydağ barajı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de büyük bir potansiyel olduğunu belirterek, "İzmir için çok büyük düşünüyoruz, İzmir dünyanın incisi olacak" dedi.

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı işi ihalesi yarın!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı ihalesi 11 Haziran'da!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 11 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

İzmir'de baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'de yapımı devam eden Rahmanlar Barajı havzasında kalan iki mahalle taşınıyor. 

İzmir Çamlı Barajı'nın yapımıyla ilgili 8 soru!

Devlet Su İşlerinin İzmir Çamlı Barajı yapımı konusundaki karar değişikliği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Kemalpaşa Yiğitler Barajı için acele kamulaştırma yapılacak!

İzmir-Kemalpaşa Yiğitler Barajı işinin yapımı amacıyla bazı alanlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.. 

İzmir Rahmanlar Barajı'nın inşaatı 2018'de tamam!

DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, İzmir'de bulunan 4 projenin inşaat alanlarını gezdi. Eker, yetkililerden çalışmalar ve projelerin inşaat aşamaları hakkında bilgi aldı.

İzmir Yiğitler Barajı'nın temeli atıldı!

İzmir Kemalpaşa'da yapılması planlanan Yiğitler Barajı için temel atıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

TOKİ İzmir Beydağ Konutları için başvurular başladı!

Beydağ Belediyesi, TOKİ işbirliği ile Beydağ’da konut projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. Beydağ’a büyük yatırımlar devam ederken Beydağ Belediyesi öncülüğünde başlatılan konut projesi Beydağlılardan karşılık görürse proje hayata geçecek.

İzmir Alionbaşı Barajı için imzalar atıldı!

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de yapılacak Alionbaşı Barajı proje yapımı işinin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında milli ekonomiye 16 milyon TL katkı sağlanacak.

İzmir Narlıdere'deki Ali Onbaşı Barajı 2017'de tamamlanacak!

Narlıdere Ali Onbaşı deresi üzerine yapılması planlanan baraj için proje ihalesi tamamlandı. DSİ 2. (İzmir) Bölge müdürü Hayati Çelenk barajın tamamlanması ile birlikte taşkın sularının bu barajda birikeceğini ve taşkın riskinin sıfıra indirileceğini belitti.

İzmir Beydağ Kültür Merkezi için ilk kazma haftaya vurulacak!

İzmir’de, Beydağ Barajının turizmi için yapılan projenin 1 milyon TL hibe almaya hak kazanmasının ardından, kültür merkezi için çalışmaların haftaya başlayacağı duyuruldu.

İzmir Beydağ’a asfalt dopingi!

Yeni bağlanan ilçelerle birlikte yollardaki asfalt çalışmalarını daha geniş bir alana yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezine yaklaşık 139 kilometre uzaklıktaki Beydağ'ın yollarını yeniledi.

Ödemiş Türkönü'nde tapular dağıtıldı!

Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Beydağ Barajı toplulaştırma çalışmaları kapsamında Türkönü Mahallesinde tapular verildi.

izmir beydağ barajı Haberi

izmir beydağ barajı

Eroğlu, Atatürk Stadı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılışı yapılacak tesislerin 770 milyon lira tutarında olduğuna işaret ederek, İzmir'in daha önce böyle bir yatırım görmediğini belirtti, hayırlı, uğurlu olması dileklerini iletti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İzmir'e her zaman sahip çıkması nedeniyle teşekkür eden ve kentteki tüm tesislerin yapımında talimatı olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti: 


"Malumunuz, burada Küçük Menderes Havzası'nda ne bir sulama ne bir gölet yoktu. Beydağ için 'Beydağ Barajı'nı bir an önce bitirin' talimatını verdiniz. DSİ'ye o dönem sordum ne zaman biter diye. Mevcut ödenekle 76 yılda biteceğini söylediler. İşte bu eski Türkiye. 'Öyle şey olur mu' dedik, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 26 ayda bitirdik. İzmir'in en yüksek, en büyük barajını bitirdik. 'İzmir'e su getir' dediniz....