25 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: İzmir'e 30 milyar lira yatırım yaptık!

Veysel Eroğlu: İzmir'e 30 milyar lira yatırım yaptık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de büyük bir potansiyel olduğunu belirterek, "İzmir için çok büyük düşünüyoruz, İzmir dünyanın incisi olacak" dedi.



Eroğlu, Atatürk Stadı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılışı yapılacak tesislerin 770 milyon lira tutarında olduğuna işaret ederek, İzmir'in daha önce böyle bir yatırım görmediğini belirtti, hayırlı, uğurlu olması dileklerini iletti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İzmir'e her zaman sahip çıkması nedeniyle teşekkür eden ve kentteki tüm tesislerin yapımında talimatı olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti: 


"Malumunuz, burada Küçük Menderes Havzası'nda ne bir sulama ne bir gölet yoktu. Beydağ için 'Beydağ Barajı'nı bir an önce bitirin' talimatını verdiniz. DSİ'ye o dönem sordum ne zaman biter diye. Mevcut ödenekle 76 yılda biteceğini söylediler. İşte bu eski Türkiye. 'Öyle şey olur mu' dedik, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 26 ayda bitirdik. İzmir'in en yüksek, en büyük barajını bitirdik. 'İzmir'e su getir' dediniz. Gördes'ten 59 milyon metreküp suyu getirdik, farkımız bu.  İzmir  için her türlü yardımı yapacağınıza yürekten inanıyoruz. Buraya son 12 yılda 30 milyar lira yatırım yaptık. Barajlar, göletler, yollar hava alanı, eğitim, sağlık tesisleri... İzmir'e ne gerekiyorsa onu yaptık, yapıyoruz, yapacağız çünkü bizim İzmir'imiz her şeyin en güzeline layık. İnşallah bu dönemde de İzmir'i çiçek gibi yapacağız. İzmir'de büyük bir potansiyel var. İzmir için çok büyük düşünüyoruz, İzmir dünyanın incisi olacak."


Kocaoğlu da katıldı 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a kente teşriflerinden dolayı teşekkür etti.


Kocaoğlu, "Kentimize Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yaptığınız bu ilk ziyarette, şahsım adına ve 4 milyon İzmirli hemşehrim adına hoş geldiniz, onur verdiniz diyorum. Şahsınızı, hanımefendiyi saygıyla selamlıyor, teşekkür ediyorum" dedi.


Kocaoğlu, kürsüden programın sunucusu tarafından "nezaket göstererek açılış törenimizi onurlandıran Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz" sözleriyle uğurlandı.


Yıldırım: "AK Parti iktidarında Türkiye'yi üçe katladık"


AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da 10 Ağustos 2014 tarihinin Türkiye ve Türk demokrasisi için bir dönüm noktası olduğunu, halkın cumhurbaşkanını ilk kez kendi oylarıyla seçtiğine işaret etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla tüm Türkiye'ye olduğu gibi İzmir'e de birbirinden güzel eserlerin kazandırıldığını vurgulayan Yıldırım, "Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük Türkiye'yi birleştirdik, 76 milyonu bir ettik, beraber ettik. Kardeşliğini sağladık. Hava yolunu halkın yolunu yaptık. Ülkemizin hızlı tren hayalini gerçeğe dönüştürdük. Bugün dünyanın gıptayla hayranlıkla izlediği büyük projeleri teker teker sizin liderliğinizde gerçekleştirdik" dedi.


7 Haziran ile Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 2023 hedefleri için güçlü siyasi iradenin, AK Parti'nin tekrar işbaşında olacağını kaydeden Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi istikrara yaptığı vurguya da işaret ederek, şunları söyledi: 


"Ülkenin istikrarı için güçlü siyasi iradeye ihtiyaç var. Sizin bütün partilere çağrınız var; 'Güçlü iktidar olun, koalisyonlar olmasın. Ülke zaman kaybetmesin' dediniz. Çünkü biz geçmişten biliyoruz. Türkiye'de büyümenin devam ettiği 3 dönemden bahsedebiliriz. Birincisi merhum Adnan Menderes dönemidir. İkincisi, Türkiye'nin değişimini, dönüşünü gerçekleştiren merhum Turgut Özal dönemidir. Bu dönem de Türkiye'nin sıçrama yaptığı dönemdir. Üçüncü dönem ise 2002'den 2015'e kadar devam eden AK Parti iktidarıdır. Sizin Cumhurbaşkanımız olmadan önce liderliğini yaptığınız güçlü AK Parti iktidarıdır. Bu dönemde Türkiye'yi üçe katladık. Baştan başa hizmetle donattık. İnşallah bundan sonra da İzmir olarak, yeni Türkiye'nin inşasında, İzmirliler olarak en büyük katkıyı biz yapacağız. Toplam yatırım tutarı 1 milyara yakın eserlerin İzmir'imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."  



AA


Geri Dön