16 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu: Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık!

Adil Karaismailoğlu: Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, "Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık" dedi.



Tekirdağ programı kapsamında TCDD Kombine Taşımacılık Aktarma İstasyonu'nu ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı konuşmada, son dönemde kombine taşımacılığın, ulaştırma politikalarının öncelikli konuları arasında yer aldığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin Avrupa-Asya-Afrika üçgeninde odaklanan ticari ve ekonomik büyümenin kalbinde yer alan konumu sayesinde tarihi fırsatlarla karşı karşıya olduğunu belirten Adil Karaismailoğlu, şu şekilde devam etti:

"Bu tarihi dönemecin ve yeni İpek Yolu'nun getireceği avantajlara hazır olmak için stratejik bütünlük içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asya ve Avrupa arasında köprü görevi gören ülkemizin tüm ulaşım modlarında olduğu gibi yarım asrı aşan bir süre ihmal edilen demir yollarında da yeni bir atılım başlattık. Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık. 1213 kilometre YHT hattı inşa ettik ve ülkemizi YHT işletmeciliği ile tanıştırdık. Konvansiyonel hatlarımızı yüzde 6 artırarak 11 bin 590 kilometreye çıkardık. Böylece demir yolu ağımızı yüzde 17 artışla 12 bin 803 kilometreye ulaştırdık.  Marmaray  ve Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hatlarını inşa ederek ülkemizi adeta bir çekim merkezine dönüştürdük. Bu iki dev proje ile Çin ve Avrupa arasındaki demir yolu yük trafiğinde Orta Koridor'un etkin olarak kullanılması olanağını ortaya çıkardık. "

Kuzey Marmara Otoyolu Türkiye ve dünya için çok büyük öneme sahip!


Geri Dön