26 / 04 / 2024

izmir binaları

izmir binaları

Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki konutların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

İzmir'in 33 mahalledesindeki 35 bin 836 bin bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in Karabağlar, Menemen, Narlıdere, Buca, Karşıyaka ve Kemalpaşa ilçesinde toplamda 918 bin 16 hektar alanın deprem açısından "riskli" olduğunu açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Kordon binaları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği'nin getirdiği kat yüksekliği artışlarının başta Kordon olmak üzere İzmir'de binaların yüksekliğini arttıracağı eleştirilerine yanıt verdi.

İzmir'deki binaların yüzde 40'ı tehlikeli!

İzmir'deki binaların yüzde 40'ı tehlikeli. Ülkede 19 milyon yapıdan beş milyonunun sağlıklı olduğu, İzmir'deki konutların ise yüzde 40'ının riskli bulunduğu belirtildi. "Depremden önce biz yıkalım" denildi.

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, Bayraklı’da yıkıma sebep olan ve 30 Ekim depreminde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

Ziraat GYO'nun İzmir binalarının değeri belli oldu!

Ziraat GYO tarafından İzmir'de yer alan binalara ilişkin değerleme raporları yayınlandı. Peki Ziraat GYO'nun İzmir binalarının değeri ne kadar oldu? 

İzmir'deki depremde yıkılan binalar meclis gündeminde!

İzmir'deki depremde yıkılan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yapılan konutların inşaatı hız kesmiyor!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde birçok bina hasar gördü. Hasar gören binaların yerindeki yeni konut inşaatları hız kesmiyor...

İzmir Damlacık'taki binalar ne olacak?

İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihinde önemli bir yeri olan Damlacık semti şu aralar perişan durumda. Konak-Yeşildere tüneli inşaatı sebebiyle kamulaştırılan semtteki binaların akıbeti merak ediliyor...

İzmir Bayraklı'da ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir Bayraklı'da ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İzmir'deki hasar gören binaların yıkımında son durum ne?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede binaların durumundan yeni yapılacak binalara, depremzedelere verilecek destek gibi birçok konuda belirsizlikler yaşanıyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'ndan açıklama yapıldı.

İzmir'de tüm binaların envanteri çıkarılacak!

İzmir'de art arda yaşanan depremlerden sonra tüm İzmirliler yaşadıkları binaların sağlamlılığını sorguluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte tüm binaların envanterinin çıkarılacağını dile getirdi. 

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan 17 binanın ortak özelliği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkılan binaların zemin etüdünün olmadığını söyledi.

İzmir'deki binaların beton kalitesi korkutuyor!

İzmir’de tarihin en büyük yıkımlarından birine sebep olan depremin üzerinden henüz 2.5 ay bile geçmedi. Bayraklı’da yıkılan binaların bazılarında C3 kalitesinde beton kullanıldığı belirlendi.

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

İzmir'de binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

izmir binaları Haberi

izmir binaları

Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki konutların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu açıkladı. Selahattin Varan, "Özellikle Körfez çevresindeki yapıların bir an önce yıkılması gerekiyor"diyerek sözlerine devam etti.  İzmir'de son günlerde tartışmalara yol açan riskli konutlarla ilgili bir açıklama yapan Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, "Kentin yapısal durumu yüzünden konutların yüzde 65'i depreme dayanıksız. İzmir'in yoğun deprem kuşağında yer aldığı ortada. Dolayısıyla kentsel dönüşümde acele etmeliyiz" dedi. 


"CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ"


Risk altındaki konutların genellikle Körfez çevresinde bulunduğunu belirten Varan, "Başta Kordon ve Karşıyaka olmak üzere Körfez çevresindeki depreme dayanıksız binaların bir an önce yıkılması gerekiyor. Bu evler yıkıldıktan sonra, yerine depreme dayanıklı binalar inşa edilmeli" ifadelerini kullandı. Varan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önümüzdeki yıl İzmir Karabağlar'da dönüşüm hamlesine başlayacağını söyleyerek,...