19 / 04 / 2024

İzmir depremi ön değerlendirme raporu

İzmir depremi ön değerlendirme raporu

 İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), İzmir'de meydana gelen 6.6 depremine ilişkin ön değerlendirme raporunu yayımladı.

İzmir'de 18 bin metrekarelik arazi satılıyor! Arazi arayanlar kaçırmayın!

İzmir Kınık Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Kınık ilçesi, Sucahlı Mahallesi'nde yer alan 18 bin 262 metrekare lik araziyi satıyor. Peki İzmir Kınık'ta yer alan arazinin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

İzmir'de arazi fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Kınık Belediyesi, İzmir Kınık'ta yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arazi Cumalı Mahallesi'nde bulunuyor.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

11 soruda TOKİ İzmir Kınık 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Kınık ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

TOKİ'nin merakla beklenen 250 bin konut projeleriyle İzmir'de de yeni konut projeleri inşa edileceği açıklandı. Peki TOKİ Kınık projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 11 soruda TOKİ İzmir Kınık 2022 sosyal konut projesi...

İzmir kalın ve kalın demir fiyatlarına zam geldi! Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 

Bugün İzmir kalın ve ince demir fiyatlarına zam geldi. Peki İstanbul, Karabük ve Payas demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir fiyatları...

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine fatura gelenler dikkat! Paralarınız o tarihe kadar geri ödenecek!

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine elektrik faturası gelenler eğer 16 gün içerisinde bunu yaparsa fatura ödemelerinin yarısı (maksimum 50 liraya kadar) geri ödenecek.

Yatırımcıların gözü İzmir'in kuzeyinde! Konut fiyatları 2 yılda yüzde 200'ün üstünde arttı!

444Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Kurucularından Genel Müdür Bora Arslan, yaptığı açıklamada Egenin incisi İzmir'de nşaat sektörünün kentin kuzey aksına yöneldiğini dile getirdi.

Rusların konuttaki yeni rotası İstanbul ve İzmir!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından uygulanan yaptırımların Rus yatırımlarındaki rotaya yansıyacağı belirtiliyor. RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Rusya'nın özellikle konut yatırımlarındaki yeni bölgelerinin İstanbul ve İzmir olacağını vurguladı. 

Ziraat GYO'nun İzmir binalarının değeri belli oldu!

Ziraat GYO tarafından İzmir'de yer alan binalara ilişkin değerleme raporları yayınlandı. Peki Ziraat GYO'nun İzmir binalarının değeri ne kadar oldu? 

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

İzmir Depremi Proje Alanı Mağdurları Platformu’ndan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, İzmir'de deprem konutları teslim töreninde simgesel olarak anahtar teslimi gerçekleştirilmesine karşın teslimlerin fiili olarak hala yapılmadığını iddia etti. 

Murat Kurum: 2.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık!

İzmir depremi ile ilgili bir mesaj yayınlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar 2,5 milyon konutta ikamet eden 10 milyonu aşkın vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak dönüşümü başarıyla tamamladık" dedi.

Dr. Mustafa İduğ'dan İzmir depremi açıklaması!

Bir yıl önce meydana gelen İzmir Depremi’nden büyük ölçüde etkilenen ilçeler arasında yer alan Bornova’da, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından daha büyük bir deprem tehlikesi olduğundan bahsedildi.

İstinyePark İzmir kapılarını açtı!

İzmirliler 270 dükkan ve 45 restoranın yanı sıra kafelerin de bulunacağı İstinyePark İzmir'i merakla bekliyordu. İzmir'deki en büyük AVM olmaya aday proje İstinyePark İzmir bugün saat 10:00 itibarıyla kapılarını açtı.

İzmir depremi ön değerlendirme raporu Haberi

İzmir depremi ön değerlendirme raporu

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddettindeki deprem için çalışmalar devam ederken İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu yayımladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; raporda, Deprem Sisam Adası'nı kuzeyden sınırlayan yaklaşık 30 kilometre uzunlukta BKB-DGD gidişli Sisam Fayı üzerinde meydana gelmiştir. Artçı deprem dağılımı ve odak mekanizması çözümü, bu bulguyu desteklemektedir." denildi. 

30 Ekim tarihinde meydana gelen depremin  Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında 16,54 kilometre derinde olduğu hatırlatıldı. 

Depremin en yakın yerleşim birimi olan İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Doğanbey Payamlı köyüne uzaklığının 23,38 kilometre olduğu aktarılan raporda, "Ana şoktan 2 Kasım 12.54'e kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1,0 ile 5,1 arasında değişen 1230 artçı deprem kaydedilmiştir." açıklamalarına yer verildi. 

Depremin süresinin ise ilk hesaplamalara göre 15,68 saniye olarak...