29 / 03 / 2024

izmir geçici barınma merkezi projesi

izmir geçici barınma merkezi projesi

İzmir'de AFAD koordinasyonunda oluşturulan geçici barınma merkezine, konteynerlerin sevkiyatı sürüyor...

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya'daki 310 depremzedeye geçici konut!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen şehirde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre merkezli finans kuruluşu tarafından 310 geçici konut yapılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş depremlerinin ekonomik faturası ağır olacak! 150 milyar dolarlık finansmana ihtiyaç var!

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisine faturası ağır olacak. Yıkılan şehirlerin yeniden kurulması, konutların yapımı, depremzedelere sunulacak geçici barınma, iş ve istihdam destekleri nedeniyle 150 milyar dolarlık bir finansmana ihtiyaç duyulacağı tahmin ediliyor.

Emlak Konut GYO, prefabrik konutları hızla tamamlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerindeki geçici barınma alanları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Evim Yuvan Olsun başvuruları 7 bin 792'ye ulaştı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasında başvuru sayısının 7 bin 792'ye ulaştığını söyledi.

Airbnb depremzedelere ücretsiz konaklama sağlayacak!

Kahramanmaraş depreminden Türkiye ve Suriye'de milyonlarca insan etkilendi, yüz binlerce insan evsiz kaldı. Dünyanın dört bir yanında konaklama hizmeti veren Airbnb, yaşayacak yer ihtiyacı olan depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacağını duyurdu.

İzmir'de rezerv alanlardaki konut inşaatları hız kesmiyor!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ramazan Bayramı sebebiyle 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde evleri yıkılan ve geçici barınma merkezine yerleştirilen depremzedelerle görüştü.

İzmir'deki geçici barınma merkezi depremzedeleri ağırlamaya başladı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde evleri zarar görenler için hazırlanan 493 konteynerlik geçici konaklama merkezi, afetzedeleri ağırlamaya başladı.

İzmir'deki geçici konaklama merkezi ilk depremzedeleri yarın ağırlayacak!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde evleri zarar görenler için hazırlanan 493 konteynerlik geçici konaklama merkezi, yarından itibaren depremzedeleri ağırlayacak. 

İzmir'de depremzedeler için yapılan geçici konaklama merkezinde sona gelindi!

AFAD, İzmir'de hayata geçirilen 493 konteyner kapasiteli geçici konaklama merkezi kurulumunda son aşamaya gelindiğini belirtti.

İzmir'deki geçici barınma merkezine 400 konteyner yerleştirildi!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan depremin ardından evleri zarar görenler için hazırlanan 550 konteynerden oluşacak geçici barınma merkezine toplam 400 konteyner yerleştirildi.

İzmir'de geçici barınma merkezinde konteyner kurulumu tam gaz devam ediyor!

İzmir'de yaşanan depremden sonra evleri zarar gören vatandaşlar için kurulan geçici barınma merkezine konteynerlerin yerleştirilmesi devam ediyor.

İzmir'de geçici barınma merkezi kuruluyor!

İzmir'de AFAD koordinasyonunda oluşturulan geçici barınma merkezine, konteynerlerin sevkiyatı sürüyor...

izmir geçici barınma merkezi projesi Haberi

izmir geçici barınma merkezi projesi

İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremden sonra evleri zarar görenler için AFAD koordinasyonunda oluşturulan geçici barınma merkezine, konteynerlerin sevkiyatı sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bayraklı Haydar Aliyev Caddesi'ndeki geçici barınma merkezinde, dün başlayan konteyner yerleştirme çalışmalarına bugün de devam edildi. 

Şu ana kadar 28 konteynerin getirildiği alana gün sonuna kadar 80 konteynerin gelmesi hedefleniyor. Alanda altyapı çalışmaları da devam ediyor.

Yaklaşık olarak 21 metrekare büyüklüğündeki konteynerlerde duş ve tuvalet de bulunuyor. Kaloriferle ısınacak olan konteynerlerin sıcak su ihtiyacı, güneş enerjisiyle karşılanacak. 

Çalışmalar tamamlandığında konteynerler, sosyal donatılarıyla depremzedelerin hizmetine açılacak.

İzmir'de fay hattına göre master planı...