17 / 04 / 2024

izmir Karşıyaka Tramvay Projesi

izmir Karşıyaka Tramvay Projesi

İzmir Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Konak-Karşıyaka Tramvay projesi ne zaman tamamlanacak?

İzmir’de projesi açıklandığından beri tartışma konusu olan tramvay hattı, bu kez de inşaatın çok yavaş ilerlemesiyle gündemde. Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinin 13 Haziran 2017'de bitirileceği belirtiliyor.

İzmir Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri hayata geçiriliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ve Karşıyaka tramvayları ihalesine İspanya - Polonya ortak konsorsiyumu tarafından yapılan itirazı KİK reddetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan firmaya sözleşme daveti yapacak...

Karşıyaka Tramvay Projesi'nin ihalesi 26 Şubat'ta yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: " Karşıyaka ve Konak tramvay projemizin ikisini birden, toplam 24,5 kilometre hattı çekerleriyle birlikte ihalesini tek kalemde gerçekleştiriyoruz " dedi

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

İzmir Karşıyaka'da imar hakları artırıldı! 'Yapı stoku kötü, deprem kuşağında' dendi!

İzmir Karşıyaka'nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin imar planında revizyona gidildi. İşte ayrıntılar...

Japon deprem uzmanından İzmir Karşıyaka uyarısı: Dikkat edilmeli, zemin çok kötü!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İzmir Karşıyaka'daki deprem riskine dikkat çekti ve uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Karşıyaka Belediyesi İzmir'de imarlı arsa satacak!

İzmir İli Karşıyaka Belediye Başkanlığı, İzmir Karşıyaka Şemikler'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 22 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

İzmir Karşıyaka Stadı'nın akıbeti mecliste!

İzmir Karşıyaka Stadı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm krizi! 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde mahalle sakinleri yüzde 45 sosyal donatı istenmesi nedeniyle protesto düzenledi.

İzmir Karşıyaka'da taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler mecliste!

2020 yılında İzmir'in Karşıyaka ilçesinde taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankası Konutları sakinleri, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarması sebebiyle, tepki gösterdi. 

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar endişesi: Planlar gözden geçirilsin!

Karşıyaka Belediyesinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin tamamını Örnekköy’ün ise bir bölümünü kapsayan imar planları tartışması sürüyor. Mahalleli plana itirazda bulundu.

İzmir Çiğli tramvay projesinde sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Soyer, 14 istasyondan oluşan hattın iki yılda yapılacağını planladıklarını belirtti.

Milli Emlak İzmir Karşıyaka'daki 132 konutu satışa çıkardı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Milli Emlak Dairesi Başkanlığı) İzmir Karşıyaka'daki 132 konutu satışa çıkardı.

izmir Karşıyaka Tramvay Projesi Haberi

izmir Karşıyaka Tramvay Projesi


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka İlçesi, Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan NİP-24620 plan işlem nolu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve Önerisi askıya çıkarıldı. 15 Mayıs'ta askıya çıkarılan imar planı değişikliği 15 Haziran 2017 tarihinde askıdan indirilecek.



İmar planı için...